1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ve online elektrik satışı başladı

Ve online elektrik satışı başladı

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Pazarlama Anonim Şirketi (SEPAŞ), hiçbir fiziki ıslak imzalı belgeye gerek kalmadan, internet üzerinden elektrik satış...

Ve online elektrik satışı başladı

Enerji Günlüğü - Sakarya Elektrik Pazarlama Anonim Şirketi (SEPAŞ), hiçbir fiziki ıslak imzalı belgeye gerek kalmadan, internet üzerinden elektrik satış işlemlerine başladı.

SEPAŞ Genel Müdür Vekili Mustafa Ensari, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, elektrik satışında sanal kanalı kullanmaya başladıklarını belirtti.Ensari, "SEPAŞ olarak serbest tüketicilere online satış yapmaya başladık. Müşteri Türkiye'nin neresinde olursa olsun, web sitemiz üzerinden online işlemle elektriğini bizden satın almaya başlayabiliyor" dedi.

YERİNİZDEN KALKMADAN ABONELİK 

Ensari, geçtiğimiz hafta devreye giren sistemin nasıl işlediğini şöyle anlattı:

"Serbest tüketici statüsündeki herhangi bir elektrik abonesi, web sitemizdeki modüle bağlanarak gerekli bilgilerini girip üyeliğini oluşturuyor. Ardından cep telefonuna gönderilen SMS kodunu girip, gerçek kişi olduğunu doğruluyor. Bizim sistemimiz de otomatik olarak bu kişinin aboneliğini oluşturuyor. Ardından bu yeni abonelik bilgilerini PMUM onayına gönderiyoruz. PMUM onayının ardından, artık abonenin aldığı elektrik hizmetini biz faturalamaya başlıyoruz."

BÖLGEDE BAŞLADI, TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Henüz yaygın bir duyuru yapılmasa da, sistemin fiilen kullanılmaya başlandığını belirten Mustafa Ensari şöyle dedi:

"İnternet üzerinden bize ulaşarak bu yeni sistemi kullanan aboneler var. İlk etapta kendi bölgemizdeki (SEPAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki görevli tedarikçi) abonelerden geldi. Bunun nedeni de hem bölgedeki marka bilinirliğimiz hem de bir şekilde, abonenin bilgi almak amacıyla sitemizi ziyareti sırasında bu hizmetle karşılaşmış olması diye düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu sistem üzerinden Türkiye'nin dört bir yanından, yoğun bir ilgi bekliyoruz."

SEPAŞ Genel Müdür Vekili Mustafa Ensari, elektiriğe sosyal bir hizmet olarak baktıklarını belirterek "Hedefimiz orta ve uzun vadede daha fazla müşterinin hayatını kolaylaştırmak. Müşteri hizmetleri merkezlerini ziyaret etmeden kolayca aboneliklerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz" dedi.

BU YILKİ İLK HEDEF 3 BİN KÜÇÜK İŞLETME

SEPAŞ 2015 yılı sonuna kadar, internet üzerinden satış kanalıyla Türkiye çapında en az 3 bin müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Ensari, bekledikleri müşterilerin genellikle hane halkı tüketicileri değil küçük orta ölçekli işletmeler, ticarethaneler ve KOBİ'ler olmasını öngördüklerini de ekledi.

Sadece fiyat odaklı bir rekabet anlayışıyla hareket etmediklerini, hizmet kalitesini ve farkını öne çıkarmak istediklerini aktaran Mustafa Ensari "Bu toplu bir hizmet. Kalite önemli. Müşterinin çağrı, talep ve şikayetlerinin karşılanma hızı, SMS ve e Posta ile faturalarını alabilmesi, işlemlerini online ortamda yapabilmesi gibi avantajlarımızla farklılaşmak istiyoruz" diye konuştu.

MÜŞTERİYE ÖZEL FİYATLAMA MODÜLÜ

Mustafa Ensari, abonenin özelliklerine göre, her tüketiciye en uygun kabul edilebilir seçeneği sunmaya çalıştıklarını da anlattı. Mustafa Ensari şunları söyledi:

"Bizim şöyle bir mekanizmamız var. Müşterinin tamamen tüketim profiline göre özel fiyatlama hesabı yapıyoruz. Satışçı elemanımız sisteme girer, karşıdaki müşterinin tüketim profiline göre kendisine bir fiyat üretir. Elemanımız belli bir fiyat aralığında teklif sunabilir. Bu da bize tüketiciyle daha kolay ve sağlıklı bir iletişim kurma ve birlikte iş yapma imkânı sağlar."

AKENERJİ'NİN ELEKTRİĞİNİ SATIYOR

Mustafa Ensari, SEPAŞ olarak grup şirketi Akenerji'nin kaynaklarını kullandıklarını da söyledi. Akenerji'nin portföyünde, doğalgaz, rüzgâr, su gibi enerji kaynakları bulunduğunu hatırlatan Ensari, "Dolayısıyla kaynak çeşitliliği, SEPAŞ'a sağlıklı bir maliyet kontrolü ve buna bağlı olarak da müşterilere esnek teklifler sunma imkanı tanıyor" dedi.

Mehmet KARA