1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Solar Impulse Vakfı Türkiye’de karlı ve çevreci iş fikirleri arıyor

Solar Impulse Vakfı Türkiye’de karlı ve çevreci iş fikirleri arıyor

Solar Impulse Vakfı, Türkiye’de karlılık ve verimlilik açısından hem ekonomiyi hem de ekolojiyi birlikte koruyan yeni iş projelerine destek olacak. 

Solar Impulse Vakfı Türkiye’de karlı ve çevreci iş fikirleri arıyor

Enerji Günlüğü - Solar Impulse Vakfı, Türkiye’de karlılık ve verimlilik açısından hem ekonomiyi hem de ekolojiyi birlikte koruyan yeni iş projelerine destek olacak. 

Schneider Electric Türkiye ve Solar Impulse Vakfı, bir süre önce Dünyamızın kaynaklarını verimli kullanmaya ve korumaya odaklı olarak geliştirilen ve bunu da kar amaçlı olarak yapmayı başarabilen tüm dünyadan 1000 adet yeni ve yenilikçi çözüm ve projeyi sertifikalandırmayı hedefleyen global bir işbirliğine imza attı. 

“Solar Impulse Efficient Solution” programı kapsamında 805 çözüm hazır durumda. Kalan 195 çözüm için Türkiye’de de başvurular başladı. Sertifikasyon programına başvurular solarimpulselabel internet adresinden yapılabilecek. Ayrıca doğrudan Schneider Electric’ten yardım talebinde de bulunabilecekler.

“GERÇEK BAŞARI İÇİN BUGÜNÜN DİLİNİ KULLANMALIYIZ”

“Solar Impulse Efficient Solution” programı Türkiye başvurularıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Solar Impulse Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bertrand Piccard, iklim kriziyle mücadelenin uluslararası ölçek yerine ulusal, hatta yerel seviyede gerçekleşebileceğini belirterek, “Birçok şirket, şehir ve bölge tarafından hayata geçirilecek inisiyatifler cesaret verici. Ancak gerçek başarıya ulaşmak için bugünün dilini konuşmamız gerekiyor. Günümüzde hakim olan dil çevrenin korunması ve iklim değişikliğiyle mücadeleden ibaret değil. Aynı zamanda istihdam ve gelir yaratma dili hakim” dedi.

“TÜRKİYE GEREKLİ YARATICILIK VE İNOVASYONA SAHİP”

Solar İmpulse’ın dünyanın çevresindeki uçuşunun ardından yeni hedefini çevreyi korumanın çevreyi yok etmekten daha karlı olduğunu göstermek olarak belirlediğini kaydeden Piccard, “Diğer bir deyişle, verimliliği arttırmak, modern ve tasarrufu sağlayan teknolojileri pazara sunmak üretimden ve gıdadan tasarruf sağlamak, atıkları azaltmak, hatta atıklardan doğal kaynak olarak yararlanmak, yeni pazarlar yaratmak… yalnızca döngüsel ekonomi değil yeni işler ve sektörler için yeni fırsatlar yaratmak. Böylece Solar Impulse Vakfı’nı kurdum. Görevimiz mali açıdan karlı bir şekilde çevrenin korunmasını sağlayan bin çözümü seçmek olacak. Çözümler teknoloji, enerji kaynağı, ürün, malzeme, sistem gibi herhangi bir konuda olabilir. Çevreyi korumak için muğlak fikirlere değil, günümüzde ticari olarak uygulanabilir fikirlere ihtiyaç var. Günümüzde bu çözümlerden 805’i hazır. Amacımız bin projeye ulaşmak ve bunları büyük şirketlere, karar alıcılara, hükümetlere, devlet başkanlarına sunmak. Böylece yeni iş kolları yaratıp ekonomik büyümeyi desteklerken, çevre koruma hedeflerine ihtiyaç duyacakları araçları da sağlamış olacağız. Bu projeye siz de katılabilirsiniz. Çünkü sizin de böyle çözümlerinizin olduğuna gereken yaratıcılık ve inovasyona sahip olduğunuza eminim. Çünkü bir çok kişi yatırım arıyor, çalışıyor. Ancak gereken destek yok. Ve bu adil değil. Biz gereken desteği sağlamak istiyoruz. İş ortağımız Schneider Electric’le birlikte bunu yapabiliriz. Günümüzde bu küresel işbirliği kapsamında verimli çözümler geliştirmeye çalışan 3 bin şirket mevcut. Böylece projeniz Solar Impulse Vakfı aracılığıyla Solar Impulse Verimli Çözüm Etiketi kazanabilir. Bu etiket çevre dostu ürün sistemlerinin karlılığını belgelendiren ilk etiket türü. Bu konuda size yardımcı olabiliriz. Yapmamız gereken karlılık ve verimlilik açısından hem ekonomiyi hem de ekolojiyi birlikte korumak. Daha fazla verimlilik, daha karlı ve daha temiz olmak demek” ifadesini kullandı. 

schneider-electric-bora-tuncer.jpg

SCHNEİDER ELEKTRİK YOL GÖSTERECEK

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer ise yaptığı değerlendirmede, programın karbon nötr ekonomiye geçiş sürecinde dünyamızın kaynaklarını verimli kullanmaya ve korumaya odaklı geliştirilen bin adet yenilikçi ürünü sertifikalandırmayı amaçladığını belirterek, Schneider Electric olarak Türkiye’den de girişimci ve start-up’ların bu bin çözüm arasına girmesini cesaretlendirmeyi, desteklemeyi ve onlara yol göstermeyi amaçladıklarını söyledi. 

Tuncer, “4 yıllık program kapsamında sertifika almaya hak kazanan prototip aşamasındaki ya da ticarileşmiş ürün, çözüm ve gelişimler teknolojik inovasyon, karlılık, çevrenin korunması kriterlerine göre bağımsız uzmanlarca belirlenip seçiliyor. Schneider Electric bu program dahilinde hem bu kriterlere uygun kendi ürünlerini sertifikalandırıyor, hem de tüm dünyadan gelen projelerin değerlendirilmesi ve seçimi sürecinde kendi uzmanlarına görev veriyor. Bugüne kadar Schneider Electric’in 8 enerji verimliliği çözümü program sertifikasını almaya hak kazandı. Halen 50 civarında Schneider Electric uzmanı da bu değerlendirme süreçlerinde görev alıyorlar” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler