1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Rusya`ya 450 milyon dolarlık güneş yatırımı

Rusya`ya 450 milyon dolarlık güneş yatırımı

Enerji Günlüğü - Hevel Solar, doğalgaz zengini ve güneş yoksulu Rusya'da güneş enerjisi sektörüne 450 milyon dolar yatırım yapacak.Rus milyarder Viktor...

Rusya`ya 450 milyon dolarlık güneş yatırımı

Enerji Günlüğü - Hevel Solar, doğalgaz zengini ve güneş yoksulu Rusya'da güneş enerjisi sektörüne 450 milyon dolar yatırım yapacak.

Rus milyarder Viktor Vekselberg'in şirketi Renova ile Rus devlet destekli yatırım şirketi OAO Rusnano'nun ortaklaşa sahip olduğu Hevel Solar, dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz ihracatçısı olan Rusya'da güneş enerjisine 2018'e kadar 450 milyon dolar yatırım yapacak.

Yüzde 51'i Vekselberg'in şirketi Renova'ya ait olan Hevel Solar, ilk Güneş Santrali'ni Rusya'nın Doğu Sibirya bölgesinde kurdu ve santral bu yıl elektrik satışlarına başladı. Hevel ayrıca, bu yıl kendi santrallerinde kullanacağı panelleri üretmek için Novocherboksarsk kentinde bir solar panel fabrikası kurdu.

Hevel üçüncü güneş santralini bu yılın Temmuz ayında tamamlayacak.

TNK-BP'nin eski hissedarlarından Vekselberg, devlete bağlı petrol ve gaz şirketi Rosneft’in TNK-BP’yi satın almasıyla net kazancına 1.5 milyar dolar eklemişti. Rus milyarder petrolden elde ettiği servetle yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yaparak ülkenin enerji arz çeşitliliğine katkı sunuyor.