1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pınar: Akıllı şehirlerde hedef sürdürülebilir bir enerji sistemi olmalı

Pınar: Akıllı şehirlerde hedef sürdürülebilir bir enerji sistemi olmalı

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, akıllı şehirleri yaratırken hedefin teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olması gerektiğini söyledi.

Pınar: Akıllı şehirlerde hedef sürdürülebilir bir enerji sistemi olmalı

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, akıllı şehirleri yaratırken hedefin teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olması gerektiğini söyledi.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nda düzenlenen“Akıllı Şebeke Dönüşüm Stratejileri” Panelinde konuşan Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, kıllı şehirlere neden ihtiyaç duyulduğu ve şehirlerde kullanılan enerjinin nasıl akıllandırılabileceği konularına dünyadaki başarılı uygulamalardan örnekler vererek değindi.

Konuşmasında şehirlerde akıllı teknolojilere duyulan ihtiyaçtan bahseden Pınar, “Giderek artan kentleşme oranları, şehirlerin yönetimlerinde yenilikçi yollar bulma ihtiyacını doğuruyor. Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji ise en temel ihtiyaç haline geldi. Bu noktada akıllı enerji için yeterli altyapıya sahip miyiz ya da yatırım çalışmalarında doğru adımlar mı atılıyor sorularını gündeme almamız gerekiyor. Tüm bu adımları doğru atabilmek için teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra akıllı şebeke yatırımları da büyük önem taşıyor. Bununla birlikte akıllı şehirleri yaratırken hedefimiz teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimde sürdürülebilir bir enerji sistemi oluşturmak olmalı.”

DEĞİŞİMİ AKILLI ŞEHRİ VİZYONUYLA LEHİMİZE ÇEVİREBİLİRİZ

Pınar, “Enerji herkesin hayatına dokunan bir konu. Türkiye’de her alanda olduğu gibi elektrik piyasasında da hızlı bir değişim ve gelişimle karşı karşıyayız. Söz konusu değişim ve gelişimi ancak iyi yapılandırılmış bir akıllı şehir vizyonuyla lehimize çevirebiliriz. Bundan yola çıkarak AYEDAŞ, Başkent EDAŞ ve Toroslar EDAŞ olarak faaliyet gösterdiğimiz 14 ilde tüm çalışmalarımızı en yüksek seviyede teknoloji, verimlilik ve müşteri memnuniyeti hedefi ile planlıyor, dünyadaki çalışmaları yakından takip ediyoruz ” dedi.

TEK BİR REÇETE YOK

Akıllı Şehirler konseptinde herkese uyan tek bir reçete bulunmadığını söyleyen Murat Pınar; “Her ülkenin, hatta her bölgenin kendine has dokusu ve ihtiyaçları var. Herkes kendi coğrafyasına uygun ihtiyacı doğrultusunda çözümler üretmeli. Bu hususta bireylere olduğu kadar yerel yönetimlere önemli görevler düşüyor ” dedi.