Enerji Günlüğü - Amerika’daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden bir ekip, mevcut teknolojilerin beşte biri maliyetle uzun vadeli enerji depolayarak adeta havayı soluyan ve de faturaya uygun yeni bir pil türü geliştirdi.
Dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan Amerika’daki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (Massachusetts Institute of Technology-MIT) bir ekip, faturaya uygun yeni bir pil türü geliştirdi. Bu pil, mevcut teknolojilerin beşte biri maliyetle uzun vadeli enerji depolayarak adeta havayı soluyor.
Yeni tasarım şarj edilebilir akış batarya katot ve anot bileşenleri, enerjiyi depolamak veya enerjiyi serbest bırakmak için iyonları ileten sıvıdan oluşuyor. Bu durumda anolit, su içinde eritilmiş sülfürden oluşurken ve katoliti eşit derecede bol miktarda malzeme ile oksijenli bir sıvı tuz çözeltisine yönlendiriyor. Bu mekanizma ile, pil katolitte negatif yüklü hidroksit iyonları oluştururken nefes alıyor ve şarj olurken oksijen serbest bırakılıyor, böylece elektronları anolit içine geri gönderen hidrojen iyonları yaratılıyor.
Kahve fincanı büyüklüğünde geliştirilen prototip pili daha verimli, daha ucuz hale getirmek için çalışmalarını sürdüren ekip, pilin şu an bin 500 saat olan çalışma ömrünü daha da artırmayı hedefliyor.