1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İspanya ile Fransa arasında su altı hidrojen boru hattı kurulacak

İspanya ile Fransa arasında su altı hidrojen boru hattı kurulacak

İspanya ve Fransa’daki doğal gaz şirketleri, iki ülke arasında hidrojen taşıyacak bir su altı hidrojen boru hattının kurulması için anlaşma imzaladı.

İspanya ile Fransa arasında su altı hidrojen boru hattı kurulacak

Enerji Günlüğü - İspanyol doğalgaz şebekesi operatörü Enagas, Fransız doğal gaz şirketleri GRTgaz ve Terega ile İspanya ile Fransa arasında hidrojen taşıyacak milyarlarca euroluk bir su altı boru hattının geliştirilmesi için bir anlaşma imzaladı.

Enagas, anlaşmanın boru hattıyla ilgili fizibilite çalışmalarının şartlarını, nihai yatırım kararının koşullarını ve projeyi potansiyel olarak geliştirecek bir şirketin kurulmasını belirlediğini açıkladı.

Anlaşmaya göre İspanyol firma şirketin %50 hissesine sahip olacak; GRTGaz ve Terega sırasıyla %33,3 ve %16,7 hisseye sahip olacak.

2,5 MİLYAR EURO YATIRIM YAPILACAK

Ülkeler, Avrupa'nın düşük karbon emisyonlu ekonomiye geçişinin bir parçası olarak hidrojene yatırım yapıyor. BarMar olarak bilinen boru hattının 2,5 milyar euroya mal olması bekleniyor. Bu proje, İber Yarımadası’ndan Fransa'ya ve Orta Avrupa'ya kadar uzanan H2MED adı verilen daha geniş bir hidrojen altyapısı planının parçası.