1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran Avrasya'da enerji altyapısını geliştirme çağrısında bulundu

İran Avrasya'da enerji altyapısını geliştirme çağrısında bulundu

İran Petrol Bakan Yardımcısı Asadzadeh, EAEU üyelerini enerji altyapısı geliştirmek üzere işbirliğine davet etti.

İran Avrasya'da enerji altyapısını geliştirme çağrısında bulundu

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakan Yardımcısı Asadzadeh EAEU üyelerinin ilişkilerini genişletmek için enerji altyapısını geliştirmek üzere seferberlik teklif etti.

İran Petrol Bakan Yardımcısı Ahmed Asadzadeh, Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) üyelerini ilişkileri genişletmek için enerji altyapısını geliştirmek üzere işbirliği yapmaya çağırdı.

Moskova'da düzenlenen Rusya Enerji Haftası Uluslararası Forumu'nda (REW) konuşan Asadzadeh, bu bölge ülkeleri arasındaki stratejik bağları güçlendirmek için enerji konsorsiyumlarının oluşturulması, ortak bir yatırım fonu oluşturulması konularında önerilerde bulundu.

Dört gün süren etkinliğe katılmak üzere Moskova'yı ziyaret eden bakan yardımcısı, bu bölge ülkelerindeki enerji projelerinin tanıtımı için EAEU'nun Enerji Sekreterliği'nin güçlendirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Forumun oturum aralarında Asadzadeh, Rusya Enerji Bakanı Nikolay Shulginov, Gazprom Neft Company başkanı ve REW'ye katılan bazı enerji bakanları ve şirket temsilcileriyle ikili görüşmeler de yaptı.

İRAN VE RUSYA ORTAKLIĞINDA LNG ÜRETİMİ

Bazı Rus şirketleriyle İran'da düşük hacimli sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretimi için işbirliği yapmak üzere görüşmeler yapıldığını bildiren Asadzadeh, “LNG alanında da çalışmayı çok önemsiyoruz. Bu eşsiz bir fırsat ve İran bu alanda Rus yatırımcılara gerekli kolaylıkları sağlamaya hazır olduğunu beyan ediyor” diye konuştu.

İlgili Haberler