1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yılmaz: Akaryakıtçılar kazandıkları paraları paylaşmanın yolunu bulmalı

Yılmaz: Akaryakıtçılar kazandıkları paraları paylaşmanın yolunu bulmalı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt bayileri ile dağıtım şirketleri arasında karı paylaşamama kavgası olduğunu ve tarafların...

Yılmaz: Akaryakıtçılar kazandıkları paraları paylaşmanın yolunu bulmalı

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt bayileri ile dağıtım şirketleri arasında karı paylaşamama kavgası olduğunu ve tarafların bu karı paylaşmanın yolunu bulması gerektiğini söyledi.

Petrol ve LPG sektörünün İstanbul’daki buluşma noktası olarak adlandırılan Petroleum Istanbul 2019’un açılışında konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt sektöründe bayi ile dağıtım şirketi arasındaki kavganın karı paylaşamama savaşı olduğunu kaydederek, “Kazandığınız güzel paraları bence kendi aranızda paylaşmanın yolunu bulun. Kendinizi finans sarmalı içerisine katmayın. Paraya bakarak sözleşme yapmayın, maddelere bakarak sözleşme yapın” dedi. 

Bu sorun nedeniyle EPDK’nın petrol sektöründe gerçekte kendi işi olmayan bazı düzenlemeler yapmak zorunda kaldığını söyleyen Yılmaz, sektörün kendi içinde sağlıklı bir sistem oluşturamaması halinde bu tür düzenlemeleri yapmaya devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, "Bayi sahipleri EPDK’nın kar marjları ve finansal promosyonlara yönelik düzenlemeler yapmasını bekliyor. Bu bizim işimiz değil ancak siz burada sağlıklı bir sonuca varamadığınız takdirde biz bunu da yaparız. Bu hususta yeteneğimiz ve uzmanlığımız bulunuyor. Bir yerde birbirinin hakkını gözeten firmalar yoksa burada sıkıntı başlar. Bu sıkıntıların olduğu sektörde çok ilerlemeyi beklemek doğru değil. Biz burada adil bir düzenleme kurulu olarak tüketicinin de haklarını korumak durumundayız. Burada kurum olarak durduğumuz bir yer var ve durmaya devam edeceğiz. Ancak sektöre ilişkin düzenlemeler yapmaktan da geri kalmayacağız” dedi. 

MİNİMAL OLAYLARI BÜYÜTMEMEK LAZIM

28 yıldır sektörde olduğunu ve bu süre içinde çok yol katedildiğini belirten Yılmaz, akaryakıt kaçakçılığı konusunda yaşanan olayların az olduğu ve büyütülmemesi gerektiği mesajını verdi. Yılmaz, “Şimdi Türkiye akaryakıt sektöründe yaklaşık 20-30 ihlal oluyor kayıt dışı konusunda ve bu öne çıkartılıyor. Akaryakıt kaçakçılığında 15-20 yıl önce ne boyutta olduğumuzu biliyoruz. 100 kişinin yaşadığı toplumda bile bu tür olaylar oluyor. Bunlar olur. Nereden nereye geldik. Bu gün sektörde vergi kaçakçılığı da yok. Minimal olayları büyütmemek lazım” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

ŞİPER: EPDK TİCARİ İLİŞKİLERİ DÜZENLEMEMELİ

 
Önceki ve Sonraki Haberler