1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şiper: EPDK ticari ilişkileri düzenlememeli

Şiper: EPDK ticari ilişkileri düzenlememeli

Enerji Günlüğü - PETDER Başkanı Selim Şiper, petrol sektörünün EPDK’nın düzenleme ve denetlemesi altında olduğunu ancak bu denetlemelerin ticari...

Şiper: EPDK ticari ilişkileri düzenlememeli

Enerji Günlüğü - PETDER Başkanı Selim Şiper, petrol sektörünün EPDK’nın düzenleme ve denetlemesi altında olduğunu ancak bu denetlemelerin ticari ilişkileri kapsamaması gerektiğini söyledi.

Petrol ve LPG sektörünün İstanbul’daki buluşma noktası olarak adlandırılan Petroleum Istanbul 2019’un açılışında konuşan Petrol Sanayi Derneği PETDER Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper, serbest piyasaya rağmen petrol sektörünün EPDK tarafından düzenlenip denetlendiğini belirterek, “Bu son derece normal. Ancak EPDK’nın bu düzenleme ve denetimleri tüm operasyonlarla ilgili olmak zorundadır. Sektörün paydaşları ticari taraflardır. EPDK’nın bu ticari ilişkileri de düzenlemeye çalışması doğru olmayacaktır” dedi.

SEKTÖR EKONOMİYE EN BÜYÜK KATKIYI SUNUYOR

Şiper ayrıca 2018 yılında  en önemli olayının petrol sektörünün ekonomiye yaptığı büyük katkı olduğunu da kaydederek, “2018 yılının en önemli olayı sektörümüzün yaklaşık 220 ila 225 milyar lira hacme ulaşması. 100 milyara yaklaşan dolaylı vergiler var ve ana kısmını ötv vergileri oluşturuyor. 2018 yılında dolaylı vergilerin yüzde 25-26’sı akaryakıt sektörü tarafından sağlanmıştır. Sektörümüzün ülke maliyesine bu katkısını unutmamak lazım” ifadesini kullandı.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

YILMAZ: AKARYAKITÇILAR KAZANDIKLARI PARALARI PAYLAŞMANIN YOLUNU BULMALI

Önceki ve Sonraki Haberler