1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin’in elektrik üretiminde nükleerin payı yüzde 5’e ulaştı

Çin’in elektrik üretiminde nükleerin payı yüzde 5’e ulaştı

2023 yılında Çin’in nükleer enerji üretimi, toplam elektrik üretiminin yüzde 5’ine ulaştı.

Çin’in elektrik üretiminde nükleerin payı yüzde 5’e ulaştı

Enerji Günlüğü - Çin’in nükleer enerji üretimi, 2023 yılında 440 bin gigavat saate (GWh) ulaşarak toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 5’ine ulaştı. Bu miktar 130 milyon ton standart kömür tasarrufuna ve 350 milyon ton karbondioksit emisyonunun azaltılmasına eşdeğer. 

ÇİN’DE 55 NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ BULUNUYOR

Çin Atom Enerjisi Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Çin anakarasında 2023 sonu itibarıyla toplam kurulu gücü 57 bin MW olan faaliyet halinde 55 nükleer enerji santrali ile kurulu gücü 44 bin MW olan onaylanmış veya inşa halinde 36 nükleer enerji santrali bulunduğu bilgisi paylaşıldı.  

NÜKLEERDE SAĞLAM BİR TEMEL ATILDI

Atom Enerjisi Kurumu, aynı anda birden fazla nükleer enerji santrali inşa etme kabiliyetine sahip olan Çin’in ayrıca mühendislik, inşaat ve işletme alanlarında da uzmanlık geliştirdiğini ve nükleer enerjinin yüksek kaliteli gelişimi için sağlam bir temel attığını belirtti. 

Son yıllarda nükleer enerji konusundaki çalışmalarını hızlandıran Çin, şu anda dünyada inşa halinde en fazla nükleer tesise sahip ülke konumunda bulunuyor. Çin tarafından geliştirilen dünyanın ilk dördüncü nesil yüksek sıcaklıklı gaz soğutmalı reaktörü ticari faaliyete başlarken, küçük modüler reaktörlerin ve hızlı reaktörlerin inşasında da istikrarlı ilerleme kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler