1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Amasya’da içme suyu isale hattında mikro HES kurulacak

Amasya’da içme suyu isale hattında mikro HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Amasya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Akdağ Bucağında bulunan mevcut içme suyu isale hattı üzerinde 2 MW’lık mikro HES...

Amasya’da içme suyu isale hattında mikro HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Amasya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Akdağ Bucağında bulunan mevcut içme suyu isale hattı üzerinde 2 MW’lık mikro HES kuracak. 

Amasya İli, Akdağ Bucağı, Aktaş köyü ve Karakese köylerinden toplanan içme suları ile yılda 11.000.000 kW elektrik enerjisi üretimi planlanıyor. Amasya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Amasya ili Akdağ Bucağında bulunan mevcut içme suyu isale hattında revizyon yaparak 5477 metre uzunluğundaki isale hattından elektrik enerjisi üretmeyi planlıyor. 

İsale hattını besleyen çok sayıda ve kısmen stabil debili su kaynaklarının olması ve su kaynakları ile su kullanım noktaları arasındaki kot farkının fazla olması projenin gerçekleştirilmesinde belirleyici olduğu kaydediliyor.

Yaklaşık 18 milyon lira bedelli proje kapsamında kurulacak 2 MW kapasiteli hidroelektrik santralde üretilecek elektrik enerjisi yaklaşık 2.800 m mesafedeki Kızılkışlacık Köyü kavşağında bulunan orta gerilim hattına bağlanarak şebekeye verilecek. Üretim esnasında su ile temas eden bütün malzemelerin içme suyuna uygunluk sertifikası olacağından, içme suyuna herhangi bir zarar verilmeyecek.

Mikro HES sudan enerji üretme yöntemine basitçe değirmen sisteminin daha teknolojik ve zengin ekipmanlarla geliştirilmiş hali denilebilir.  

AMASYA’DA MİKRO HES YAPILACAK VE 25 YILLIK İŞLETME HAKKI VERİLECEK

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler