1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. BHP, Anglo-Amerikan’ın varlıklarıyla ilgileniyor

BHP, Anglo-Amerikan’ın varlıklarıyla ilgileniyor

Avustralyalı BHP, rakibi İngiliz Anglo American'ı devralmak için 38,8 milyar dolarlık dev bir teklif yaptı.

BHP, Anglo-Amerikan’ın varlıklarıyla ilgileniyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük maden şirketi Avustralyalı BHP Group, İngiliz rakibi Anglo American için 38,8 milyar dolarlık bir teklif yaptığını doğruladı. BHP, Londra Menkul Kıymetler Borsası'na yaptığı açıklamada, Peru ve Şili'deki operasyonları da içeren Anglo American'ın birinci sınıf bakır varlıklarıyla ilgilendiğini doğruladı. Açıklamada, "Birleşim, BHP ve Anglo American'ın güçlü yönlerini optimal bir yapıda bir araya getirecek" denildi.

ANGLO AMERİCAN’DAN TEMKİNLİ AÇIKLAMA

BHP'nin teklifi öncelikle Anglo American'ın Güney Afrika'daki platin ve demir cevheri madenleriyle ilgili olacak. Ancak Londra merkezli Anglo American, temkinli yaklaşım sergiliyor. Anglo American yaptığı açıklamada, "Herhangi bir teklifin yapılacağına veya böyle bir teklifin hangi şartlara göre yapılabileceğine dair hiçbir kesinlik olamaz. Başka duyurular yapılıncaya kadar Anglo Amerikalı hissedarlar herhangi bir işlem yapmamalı" dedi. 

'Büyük Avustralyalı' lakaplı BHP, yaklaşık 148 milyar dolarlık piyasa değerine sahipken, Anglo American'ın piyasa değeri yaklaşık 36 milyar dolar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler