1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla fiyatlarını düşürdü

Tesla fiyatlarını düşürdü

Tesla, satışlarındaki azalma nedeniyle Çin, Avrupa ve ABD'de fiyatlarını düşürdü. Şirket, en ucuz aracı Model Y'nin fiyatını 42.990 dolara indirdi.

Tesla fiyatlarını düşürdü

Enerji Günlüğü - Nisan ayının ilk iki haftasında Çin’de elektrikli ve hibrit araç satışlarının tarihte ilk kez geleneksel araç satışlarını aştığına yönelik haberlerin ardından indirim haberi geldi. ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla ve Çinli elektrikli araç üreticisi Li Auto, Çin’deki araç fiyatlarında indirime giderek, bölgede elektrikli araç üreticileri arasındaki fiyat savaşını körükledi.

Elon Musk liderliğindeki Tesla, satışlarındaki azalma nedeniyle Çin'in yanında, Avrupa ve ABD'de de fiyatlarını düşürdü. Şirket, en ucuz aracı Model Y'nin fiyatını 42.990 dolara indirdi.Tesla ayrıca Tam Otomatik Sürüş veya FSD olarak adlandırdığı sürücü destek yazılımının fiyatını da ABD'de üçte bir oranında düşürerek 8.000 dolara düşürdü.

Tesla, 2020'den beri satışlarında düşüş yaşıyordu. Tesla’nın indirim haberi bugün açıklanacak bilançosundan hemen önce geldi, bir süredir talepteki belirsizlik, fiyat indirimlerinin etkisiyle daralan marjlar ve kar marjlarındaki daralmaya rağmen pazar payı konusunda sıkıntılar yaşayan Tesla’nın hali hazırda aşağı yönlü güncellenen piyasa beklentilerini karşılamayabileceğinden çekiliniyor. Şirket, geçen hafta dünya genelindeki çalışanlarının %10'unu işten çıkaracağını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler