1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’in kömür üretimi en düşük seviyelerde

Çin’in kömür üretimi en düşük seviyelerde

Çin’in kömür üretimi Nisan ayında bir önceki aya göre %7 azalırken, bir önceki yıla göre de yaklaşık %3 azaldı.

Çin’in kömür üretimi en düşük seviyelerde

Enerji Günlüğü - Çin'in Nisan ayı kömür üretimi bir önceki yıla göre yaklaşık %3 düşerek Ekim 2022'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Dünya kömür üretimi ve tüketiminde başta gelen ülkeleren Çin'in kömür üretimindeki düşüş devam ediyor. Ülkede kömür üretimi 2024 yılı Nisan ayında Ekim 2022'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Gerilemede zayıf fiyatlandırma ve maden güvenliği koşullarının yakından izlenmesinin devam etmesi etkili oldu. 

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'na göre, kömür üretimi geçen ay bir önceki yıla göre %2,9 düşüşle 371,67 milyon ton oldu. Nisan ayında Mart ayına göre de %7 düşüş yaşandı. 

NİSAN AYINDA FİYATLAR DÜŞÜK SEVİYEDE

Çin Kömür Taşımacılığı ve Dağıtımı Birliği'ne (CCTD) göre, yurt içi kömür fiyatları Nisan ayında muhtemelen 2024'ün en düşük seviyesinde gerçekleşti ve madencilerin üretimi artırma konusunda pek hevesleri kalmadı. Ölümcül kazalardaki artışın ardından yerel hükümetin Mart-Mayıs aylarında bir dizi güvenlik kontrolü talimatı vermesinin ardından, Çin'in koklaşabilir kömür merkezi Shanxi'deki düşük üretim de üretim üzerinde baskı yarattı. Eyalet geçen yıl Çin kömürünün %29'unu çıkarmıştı. 

CCTD analistleri, kömür sektörünün karının ilk çeyrekte bir önceki yıla göre %33,5 düşüşle 152,69 milyar yuana (21,15 milyar dolar) düştüğünü bildirdi. Yılın ilk dört ayında üretim, geçen yılın aynı dönemine göre %3,5 düşüşle 1,48 milyar ton olarak gerçekleşti. 

Önceki ve Sonraki Haberler