1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bayraktar: İliç’teki maden kazasında sorumlulardan hesap soracağız

Bayraktar: İliç’teki maden kazasında sorumlulardan hesap soracağız

Türkiye’de 2023 yılında maden ruhsat sahalarına ilişkin 8 bin 828 denetim yapılırken, 1 milyar 260 milyon liralık idari para cezası uygulandı.

Bayraktar: İliç’teki maden kazasında sorumlulardan hesap soracağız

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, 13 Şubat’ta Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağındaki toprak kaymasında ihmali, kusuru olan varsa bunun da hesabını devlet olarak soracaklarını açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği’nin (KÖMÜRDER) düzenlediği “Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu”nunda yaptığı konuşmada, madenlere yönelik yapılan denetimleri arttırdıklarına vurgu yaparak, “MAPEG, 2023'te maden ruhsat sahalarına ilişkin 8 bin 828 denetim yaptı. İncelemeler sonucunda 1 milyar 260 milyon liralık idari para cezası uygulandı. Tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle toplam 2 bin 421 faaliyet durdurma işlemi kararı verdi. Bu yıl ise 15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetimi gerçekleştirildi” dedi.

"ÖNCE İNSAN"

İş sağlığı ve güvenliği konusunda en önemli görevin maden işletmecilerine düştüğünü söyleyen Bayraktar, “Bu alandan kesinlikle taviz vermeden, tek bir çalışanımızı riske etmeden işletmelerinizi çalıştırmanız gerekiyor. ‘Önce insan, sonra çevre, daha sonra katma değeli madencilik’ diyoruz. Dolayısıyla çalışanlarını öncelemeyen hiçbir işletmeyi bizim desteklememiz söz konusu olamaz” diye konuştu. 

“HESABINI SORACAĞIZ”

13 Şubat’ta Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin konuşan Bayraktar, “İlk dakikadan itibaren devletimiz bütün imkanlarıyla oradaydı, hala da orada. Bizler de aralıksız 20 günümüzü orada geçirdik. Bayram öncesi bir kardeşimizin cansız bedenine ulaştık. Toprak altında kalan 8 kardeşimizi aramak için çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra bu yaşanan üzücü olayda ihmali, kusuru olan varsa bunun da hesabını devlet olarak soracağız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler