1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hefa, kumaşlarında plastikten geri dönüştürülmüş iplik kullanıyor

Hefa, kumaşlarında plastikten geri dönüştürülmüş iplik kullanıyor

Hefa Goup, ürettiği kumaşlarda atık pet şişelerden geri dönüştürülmüş iplik kullanıyor. Şirket bu sayede  çevreye zarar veren atıkları azaltıp, döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

Hefa, kumaşlarında plastikten geri dönüştürülmüş iplik kullanıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye tekstil üreticilerinden Hefa Group, atık pet şişelerden geri dönüştürülmüş iplik kullanarak, sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekiyor. Hefa Group; üretim süreçlerinde zararlı kimyasallardan kaçınıyor, yenilenebilir enerji kullanıyor ve atıkları minimumda tutuyor. 

Üretim sürecinde okyanuslarda ve doğada atıl halde bulunan ve çevreye zarar veren pet şişeler, geri dönüşüm tesislerinde ipliğe dönüştürülüyor. Pet şişelerin geri dönüşümü ile elde edilen bu iplikler ise tesisin çeşitli alanlarında kullanılmak üzere kumaş üretiminde kullanılıyor. Giyimlik, döşemelik, suni deri alt bezi vb. gibi birçok alanda kullanılan iplikler, recyle sürecinin devamlılığını sağlıyor.

“DÖNGÜSEL EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ”

Hefa Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Şahinler yaptığı değerlendirmede, "Üretimde recycle iplik kullanımı, çevre koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun bir şekilde iş yapmanın temel taşlarından biridir. Bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak çevreye zarar veren atıkları azaltmak ve doğal kaynakları korumak adına önemli adımlar atmaktayız. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma taahhüdümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. Pet şişelerden elde edilen recycle iplikleri kullanarak “Döngüsel Ekonomi” ye katkı sağlıyoruz… Çevresel ilkeleri, sosyal gereksinimleri, kimyasal içeriği dikkate alarak üretimin insan ve çevre üzerindeki zararlı etkilerini azaltmayı veya ortadan kaldırmayı hedefleyen Global Recycled Standard 4.0 (GRS Belgesi) alarak, ürünlerimizin geri dönüştürülmüş malzemeler içerdiğini net bir şekilde belgeledik. Bu belge hem çevresel ilkeleri hem de sosyal gereksinimleri gözeterek üretim yapmanın bir taahhüdünü ifade ediyor” dedi.