1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EPDK’dan dağıtım şirketlerine yeni düzenleme

EPDK’dan dağıtım şirketlerine yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin sahiplerince ayrı bir tüzel kişilik olarak kurulan perakende...

EPDK’dan dağıtım şirketlerine yeni düzenleme

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketlerinin sahiplerince ayrı bir tüzel kişilik olarak kurulan perakende satış şirketleri bundan böyle "görevli tedarik şirketleri" olarak anılacak.  

EPDK, elektrik dağıtım şirketleri ile görevli tedarik şirketleri tarafından uyulması gereken kurallar ile uygulamaya ilişkin esas ve usulleri yeniden düzenledi. 

EPDK'nın, Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelikteki "perakende satış şirketleri" ifadesi, "görevli tedarik şirketleri" olarak değiştirildi. "Görevli tedarik şirketi", son kaynak tedariği yükümlüsü olarak Kurul tarafından yetkilendirilen tedarik şirketi olacak.

Yönetmelik değişiklikleri kapsamında dağıtım şirketleri, dağıtım lisansında belirlenen bölgede bulunan kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesinden ve görevli tedarik şirketi ise perakende satış faaliyetine ilişkin ticari kaliteden sorumlu tutulacak.