1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik fiyatları 1170 lirayı gördü!

Elektrik fiyatları 1170 lirayı gördü!

Enerji Günlüğü - Enerji Borsası gün öncesi elektrik piyasasında oluşan yarın geçerli elektrik fiyatları megavatsaat başına 1170 TL seviyesine kadar...

Elektrik fiyatları 1170 lirayı gördü!

Enerji Günlüğü - Enerji Borsası gün öncesi elektrik piyasasında oluşan yarın geçerli elektrik fiyatları megavatsaat başına 1170 TL seviyesine kadar fırladı. 

Havaların soğuması ve santrallere uygulanan doğalgaz kısıntısının elektrik fiyatlarında yol açtığı olağan dışı artışlar devam ediyor. Enerji Borsası’nda Gün Öncesi Piyasası rakamları, 1000 TL eşiğini de aşarak daha da yukarılara tırmandı. 

Gün öncesi piyasasında 22 Aralık 2016 tarihi için geçerli piyasa takas fiyatlarının özellikle öğleden sonraki saat dilimleri için 500 TL ve üzerinde oluştuğu gözlendi. Hatta saat 17:00-18:00 aralığındaki saat diliminde elektriğin megavatsaat fiyatının 1170 lira seviyesinde oluşması dikkat çekti. 

Gün öncesi elektrik piyasasında, elektrik üreticileri, tedarikçiler ve büyük ölçekli tüketiciler işlem yapıyor. Burada oluşan fiyatların, görevli tedarik şirketlerinin küçük tüketicilere uyguladığı elektrik fiyat tarifesi ile ilgisi bulunmuyor. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü