1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bereket, güneş paneli üretimine başlıyor

Bereket, güneş paneli üretimine başlıyor

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji'nin patronu Ceyhan Saldanlı, bu yıl içinde güneş paneli üretimine başlayacaklarını belirterek "Güneşten elektrik üretmek...

Bereket, güneş paneli üretimine başlıyor

Enerji Günlüğü - Bereket Enerji'nin patronu Ceyhan Saldanlı, bu yıl içinde güneş paneli üretimine başlayacaklarını belirterek "Güneşten elektrik üretmek isteyenler çatılarını hazırlasın" dedi. 

Türkiye elektrik piyasasının önde gelen oyuncularından Bereket Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, güneş enerjisi alanında da öne çıkmaya hazırlanıyor. Aydın, Denizli ve Muğla'daki elektrik dağıtımını gerçekleştiren Aydem'in de sahibi olan Saldanlı, ihalesini kazandığı Gediz EDAŞ'ı da devralmaya hazırlanıyor. Ülke genelinde 14 HES'i işleten, 6 HES inşaatını sürdüren, dört rüzgâr ve bir de jeotermal enerji santrali yapan şirket, bu yıl içinde güneş paneli üretimine başlayacak. Ceyhan Saldanlı, güneş paneli üretim tesisi kurmak için bir Alman şirketiyle anlaşma yaptıklarını söyledi.

Saldanlı, “İnşallah bu yıl içinde panel üretimine başlayacağız. Giderek teknoloji ucuzlayacak, yaygınlaşacak. Herkes çatılarını hazırlamalı. Türkiye inşallah 10 yıl içinde dışa bağımlılıktan kurtulacak. Güneşte lâyık olduğumuz yeri alacağız” dedi.

SU AKACAK TÜRK BAKMAYACAK

Dünyadaki en yüksek enerji talebi artışının Çin’de yaşandığını belirten Ceyhan Saldanlı, Çin'in ardından Türkiye’nin geldiğini anlattı. Türkiye’nin artan elektrik talebini karşılamak için 100 milyarlarca dolarlık yatırım ihtiyacı bulunduğunu anlatın Saldanlı şunları söyledi:

"Dünyada enerjinin yüzde 85'i, fosil yakıtlardan sağlanıyor. Türkiye’de hem ekolojik hem de yerli ve yenilenebilir yakıtlara ihtiyaç var. Hidroelektrik kaynakların, rüzgâr ve güneş enerjisinin değerlendirilmesi gerekiyor. Meşhur, ‘Su akar, Türk bakar’ deyimi var. Yıllarca devlet eliyle yapılmaya çalışılan hidrolojik kaynaklarımızın ancak yüzde 30′u değerlendirebilmiş ancak özel sektörün önünün açılmasıyla yatırımlar da hızlanmış durumda. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’nin boşa akan suyu kalmayacak. Daha doğrusu enerjisi alınacak, yine akmaya devam edecek. Ayrıca tarımsal içme ve sulama suyu olarak da değerlendirilecek."