1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Batman Beşiri’ye depolamalı güneş santrali 

Batman Beşiri’ye depolamalı güneş santrali 

Batman’da yaklaşık yarım milyar liralık harcama ile 15 MWe kurulu güçte ve 15 MWh kapasitede Beşiri 1 Depolamalı Güneş Enerji Santali kurulacak. 

Batman Beşiri’ye depolamalı güneş santrali 

Enerji Günlüğü - Karacadağ Yenilenebilir Enerji Tarım Sanayi Limited Şirketi, Batman’ın Beşiri ilçesinde depolamalı güneş enerji santrali kurmaya hazırlanıyor. Şirket, Dusadık köyü 13 ada 1 parsel sınırları içerisinde yer alacak santral projesiyle ilgili ÇED raporunun incelemesi tamamlandı ve “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” olumlu kararı verildi. 

ÇED dökümanları, Artvin Arhavi’de yerleşik 4A ÇED İzin ve Denetim Ltd. Şti. tarafından hazırlanan Beşiri 1 Depolamalı GES Projesi kapsamında, bu amaçla tahsis edilmiş araziye 15 MWe kurulu gücünde güneş santrali kurulacak. Sahanın bir bölümünde de 15 MWh kapasiteli depolama tesisi yer alacak. 

Artvin Şavşat'a depolamalı rüzgâr santrali... Okumak için lütfen tıklayınız.

Diyarbakır Çermik'e depolamalı güneş santrali... Okumak için lütfen tıklayınız.

YILDA 30 MİLYON KWH ELEKTRİK

Beşiri 1 Depolamalı GES kapsamında inşa edilecek santralde, tek kristalli yapıda ve her biri 550 Wp gücünde 35 bin 455 adet fotovoltaik panel ile her biri 200 kW gücünde 75 adet evirici (İnvertör) kullanılacak. 15 MWh kapasiteli repolama tesisi ise Lityum-iyon teknolojisiyle hayata geçirilecek. Santralde yıllık 30.000.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. 

YARIM MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Diyarbakır merkezde yerleşik Karacadağ Yenilenebilir Enerji Tarım Sanayi Ltd. Şti.’ye ait Beşiri 1 Depolamalı GES projesinin yatırım tutarı yaklaşık 500 milyon lira olarak hesaplanıyor.  

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler