1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bakan Bayraktar: TTK milli değer, özelleşmeyecek

Bakan Bayraktar: TTK milli değer, özelleşmeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirileceği yönündeki haberleri yalanladı, milli değer olarak nitelendirdiği Kurum'un faaliyetine devam edeceğini söyledi.. 

Bakan Bayraktar: TTK milli değer, özelleşmeyecek

Enerji Günlüğü - Zonguldak, Bartın ve Karabük milletvekilleri ile bu illerdeki AK Parti il ve ilçe başkanları, beraberlerinde Genel Maden İş Sendikası heyeti ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti.

Başkent Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı binasında yapılan toplantıda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) mevcut durumu, madencilerin çalışma koşulları ve bölgenin ekonomik kalkınması gibi konular ele alındı. 

ttk.jpgEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada “Kamuoyunu bir süredir meşgul eden Tükiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirileceğine dair haberlerin de gerçeği yansıtmadığını bildirmek isterim. Köklü ve milli bir değer olarak hizmet veren TTK, faaliyetlerine devam edecektir” dedi. 

Yerli enerji kaynaklarından daha fazla yararlanarak enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen Türkiye, bu çerçevede yerli linyit ve taşkömürü üretiminin sürdürülmesini hedefliyor.