1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Alibey Adası RES halkın görüşüne açıldı

Alibey Adası RES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Alibeyres Rüzgar Enerji'nin Balıkesir ve İzmir'de kurmayı planladığı 30 MW'lık Alibey Adası RES için hazırlanan ÇED raporu halkın...

Alibey Adası RES halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Alibeyres Rüzgar Enerji'nin Balıkesir ve İzmir'de kurmayı planladığı 30 MW'lık Alibey Adası RES için hazırlanan ÇED raporu halkın görüşüne açıldı.

Alibeyres Rüzgar Enerji Üretim A.Ş. tarafından İzmir İli, Bergama İlçesi, Güneşli Mahallesi ve Balıkesir İli, Burhaniye İlçesi, Kırtık Mahallesi Mevkii sınırları içerisinde kurulması planlanan Alibey Adası Rüzgar Enerji Santrali (25 Adet Türbin - 30 MWm/MWe) projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, 10 günlüğüne halkın görüşüne açıldı. 

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere 10 (on) gün halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

Daha önce Balıkesir Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretimi Santrali Ltd. Şti. (BALRES) olan şirket ismi ÇED sürecinde değiştirildi. 

BALRES İZMİR'E 30 MW'LIK ALİBEY ADASI RES KURACAK