1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Akfen Yenilenebilir Enerji’den kadınlara sağlık eğitimi

Akfen Yenilenebilir Enerji’den kadınlara sağlık eğitimi

Enerji Günlüğü - TİKAV koordinatörlüğünde, Akfen Yenilenebilir Enerji bünyesinde yatırımları yapılan 17 enerji santralinin bulunduğu kırsal bölgelerde...

Akfen Yenilenebilir Enerji’den kadınlara sağlık eğitimi

Enerji Günlüğü - TİKAV koordinatörlüğünde, Akfen Yenilenebilir Enerji bünyesinde yatırımları yapılan 17 enerji santralinin bulunduğu kırsal bölgelerde kadınlara yönelik sağlık eğitimleri verilecek.

Bu yıl Mersin, Muğla, Denizli ve Aydın ile başlayan Önce Sağlık Projesi Konya ve Kayseri’deki eğitimlerle devam etti. Köylerde gerçekleştirilen buluşmalara katılan kadınlara ilkyardım, temel sağlık, kanser taraması, kadın hastalıkları ve organ bağışı ile ilgili uygulamalı eğitimler veriliyor.

Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde 2018 yılı boyunca Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu Türkiye’nin 17 farklı kırsal bölgesinde gerçekleştirilen projede eğitimlere katılan kadınlara ilkyardım, temel sağlık, kanser taraması, muayene rutinleri, kadın hastalıkları ve organ bağışı ile ilgili uygulamalı seminerler veriliyor. Geçen yıl Evde Okullu Olduk Projesiyle 0-6 yaş grubu çocukların gelişimi konusunda 15 farklı bölgede 1000 kadına ulaşıldı. Bu yıl ise 1200 kadına sağlık alanında eğitim verilmesi amaçlanıyor. Projenin yedinci etkinliği Konya’daki Yaysun güneş enerjisi santralinin bulunduğu Ereğli Zengen Mahallesi Konya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda, sekizinci buluşma ise Kayseri’deki Çamlıca hidroelektrik santralinin yer aldığı Yahyalı Balcıçakırı İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Buluşmalara 200’ü aşkın kadın katıldı.

2018’DE TOPLAM 17 BÖLGEDE EĞİTİM VERİLECEK

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, her yıl farklı konularda düzenledikleri eğitimlerle ailenin temeli olan kadınların çeşitli konulara olan farkındalıklarını arttırmayı amaçladıklarını ifade etti. Önce sağlık programının ilk yardım, erken teşhis ve tedavi konusunda hayat kurtarıcı rol oynayabildiğini anlatan Yılmaz, “Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan kadınlarımıza bu eğitimleri ulaştırıp, yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedefliyoruz. Evlerdeki bireylerin tamamında bu konuda farkındalık yaratmak kadınların eğitimi ile mümkün oluyor. Yılsonuna kadar 17 farklı bölgede en az 1200 kadına ulaşacağımızı öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında 2018 yılının ilk 4 ayında Mersin Anamur Otluca HES, Muğla Ula Kavakçalı HES, Muğla Seydikemer Sekiyaka HES, Denizli Kale Demirciler HES, Denizli Acıpayam Yeşilvadi GES, Aydın Bozdoğan Sırma HES, Konya Ereğli’deki Yaysun GES ve Kayseri Yahyalı’daki Çamlıca HES yatırımlarının bulunduğu bölgelerde sağlık eğitimleri verildi. Proje Mayıs ayında da Giresun’daki Çalıkobası ve Doruk HES ile Trabzon’daki Yağmur HES yatırımlarının bulunduğu bölgelerdeki eğitimler ile devam edecek.