1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD'li KKR yenilenebilir hisselerini sattı

ABD'li KKR yenilenebilir hisselerini sattı

Amerikan küresel yatırım şirketi KKR & Co LP, 2,3 GW kapasiteye sahip AEI şirketindeki %33.33 hissesini İspanyol Acciona ve Fransız AXA’ya sattı.

ABD'li KKR yenilenebilir hisselerini sattı

Enerji Günlüğü - Amerikan küresel yatırım şirketi KKR & Co LP, 2,3 GW kapasiteye sahip AEI şirketindeki %33.33 hissesini İspanyol Acciona ve Fransız AXA’ya sattı.

İspanya merkezli altyapı ve yenilenebilir enerji şirketi Acciona SA ve Fransız yatırım, emeklilik ve sigorta grubu AXA’nın Varlık Yönetimi kolu olan AXA Yatırım’ın bağlı ortaklığı olan AXA Investment Managers - Real Assets 486.6 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalayarak Acciona’nın yenilenebilir enerji kolu olan ve Amerikan küresel yatırım şirketi KKR & Co LP’nın sahip olduğu Acciona Energia Internacional SA’nın (AEI) hisselerinin yüzde 33.33’ünün satın alınması konusunda anlaştılar. 

Anlaşmaya göre, Acciona hisselerin yüzde 13.33’ünü daha alarak hisselerinin toplamını yüzde 80’e çıkaracak ve AXA da kalan yüzde 20 hisseye sahip olacak. Bununla birlikte Acciona’nın hissesini yüzde 75’te tutmayı planladığı ve satın alma işlemi tamamlanmadan önce yüzde 5 hissesini satabileceği bir ortak arayışında olduğu kaydedildi. Satış işlemlerinin ise bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

AEI’nin başta kara rüzgar santralleri olmak üzere 2,3 GW toplam kapasiteye sahip yenilenebilir enerji portföyü bulunuyor. Bu santraller ABD, Meksika, Kanada, İtalya, Portekiz, Güney Afrika ve Avustralya’da bulunuyor.