1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu: Bu yıl 3.9 milyar kWh elektrik satarız

Zorlu: Bu yıl 3.9 milyar kWh elektrik satarız

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz yıl 3.3 milyar kWh elektrik satışı gerçekleştiren Zorlu Enerji, bu yıl 3.9 milyar kWh'lık bir satış rakamına ulaşmayı...

Zorlu: Bu yıl 3.9 milyar kWh elektrik satarız

Enerji Günlüğü - Geçtiğimiz yıl 3.3 milyar kWh elektrik satışı gerçekleştiren Zorlu Enerji, bu yıl 3.9 milyar kWh'lık bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada Şirket'in yurt içindeki kurulu gücünün 820 MW'ler civarında olduğun söyledi. İşletmede 478 MW'lik doğalgaz, 95 MW'lik jeotermal, 113 MW'lik hidrolik, 135 MW'lik de rüzgâr kapasitesi bulunduğunu aktaran Ak, "Şu anda inşası süren Alaşehir'de 45 MW'lik bir jeotermal santralimiz var. Bu projeyi 2015 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. 124 MW'lik Sami Soydam HES projemiz de finansman ve inşaat öncesi çalışmalar devam ediyor, 2017 yılında bitmesini öngörüyoruz" dedi.

YENİ PROJELER: 100 MW JES, 80 MW RÜZGAR PROJESİ

Yapmayı planladıkları yatırımlara da değinen Ak, bunlardan birinin 80-100 MW arasındaki ilave jeotermal santral kapasitesi olduğunu kaytetti. 70-80 MW'lik rüzgâr yatırımı daha planladıklarını aktaran Ak, "Bu yatırım, Osmaniye'deki mevcut santralimiz ROTOR'un yanında. Yeni projeleri de inşasına başladıktan sonraki ikişer yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

BU YIL 3.9 MİLYAR kWh ELEKTRİK SATARIZ

Geçen yıl Türkiye'de 3.3 milyar kWh civarında elektrik sattıkları bilgisini veren Ak, bu yıla ve geleceğe ilişkin hedeflerini de şöyle aktardı:

"Bu yıl yaklaşık 3.9 milyar kWh elektrik satmayı hedefliyoruz. Devam eden ve planlanan yatırımlarımızı tamamladığımızda üretip satacağımız elektrik miktarının 4.5-5.0 milyar kWh aralığına yükseleceğini düşünüyoruz."

Mehmet KARA


ZORLU GRUBU YILDA 8 MİLYAR M3 İSRAİL GAZI GETİRECEK

Önceki ve Sonraki Haberler