1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Zorlu yılda 8 milyar m3 İsrail gazı getirecek

Zorlu yılda 8 milyar m3 İsrail gazı getirecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Holding, İsrail'in Doğu Akdeniz'deki Leviathan sahasından yılda 8 milyar metreküplük doğalgaz getirmek üzere 2.5 milyar dolar...

Zorlu yılda 8 milyar m3 İsrail gazı getirecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Holding, İsrail'in Doğu Akdeniz'deki Leviathan sahasından yılda 8 milyar metreküplük doğalgaz getirmek üzere 2.5 milyar dolar yatırımla deniz altından geçirilecek bir doğalgaz boru hattı üzerinde çalışıyor.  

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Mehmet KARA'nın sorularını cevaplarken, Zorlu Grubu'nun İsrail doğalgazını Türkiye'ye getirme çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Sinan Ak, İsrail’in Leviathan sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye’ye getirmek üzere 2.5 milyar dolarlık bir boru hattı projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Sahanın işletmecisinin de 6 milyar dolara yakın yatırım yapması gerektiğini kaydeden Sinan Ak'ın verdiği bilgilere göre deniz altından Ceyhan’a ulaşacak boru hattından yılda 8 milyar metreküplük doğalgaz taşınması planlanıyor.

Sinan Ak, toplam maliyeti 8 milyar doları bulacak böylesi büyük bir projenin hayata geçirilmesi için ortaklıklara açık olduklarını ifade etti. Ancak Ak, bu konuda alınmış bir kararları olmadığını, henüz herhangi bir muhtemel ortakla görüşme yapmadıklarını ekledi. 

ZORLU ENERJİ BU YIL 3.9 MİLYAR kWh ELEKTRİK SATACAK

Önceki ve Sonraki Haberler