1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Ukrayna krizi Doğalgaza yansıma aşamasına gelmez

Yıldız: Ukrayna krizi Doğalgaza yansıma aşamasına gelmez

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gazda yeni birUkrayna krizi beklemediklerini söyledi.Yıldız, Bosna Hersek Federasyonu...

Yıldız: Ukrayna krizi Doğalgaza yansıma aşamasına gelmez

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğal gazda yeni birUkrayna krizi beklemediklerini söyledi.

Yıldız, Bosna Hersek Federasyonu Enerji, Sanayi ve Maden Bakanı Erdal Trhulj ile bakanlıktaki görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasında son günlerde yaşanan kriz nedeniyle bir doğal gaz kesintisibeklemediklerini belirtti.

DOĞALGAZIN KESİLME İHTİMALİ YOK

Türkiye'nin doğal gazının yaklaşık yarısını Rusya'dan, bunun da yarısını Ukrayna ve Batı Hattı, diğer yarısını da Mavi Akım üzerinden tedarik ettiğini söyleyen Yıldız,Mavi Akım'ın Ukrayna ile herhangi bir ilgisi olmadığını ve gelen doğal gazın kesilme ihtimali bulunmadığını dile getirdi.

Yıldız, şöyle konuştu: "Ukrayna ile alakalı bir olumsuzluk halinde Türkiye'nin bundan etkileneceğini söylemem lazım. Ben o safhalara geleceği kanaatinde değilim. Çünkü hem Rusya Federasyonu'nun hem Türkiye'nin karşılıklı ihtiyaçlarının giderilmesi söz konusu, esas olan o. Rusya'nın Ukrayna ile fiyat ve miktar konusunda zaman zaman krize dönüşebilen anları oldu. 2007-2008 yılını hatırlarsak Bulgaristan, Romanya gibi hatta 10-12 gün süren önemli bir kesinti kış aylarında oldu. Ben bunun tekrarlanacağı kanaatinde değilim. Herhangi bir tedirginlik de hissetmiyorum. Normalleşme adım ve söylemlerinin daha fazla yer alacağı kanaatindeyim. Özellikle Sayın Putun'in de 'Kırım'ı ilhak etmeyi düşünmüyoruz' açıklamalarının bu yönde algı oluşturduğunu düşünüyorum. Doğal gazda yeni bir Ukrayna krizi beklemiyoruz."

UKRAYNA KRİZİNİN OLASI ETKİLERİ

UKRAYNA TÜRKİYE'YE GAZ AKIŞINI KESER Mİ?

Önceki ve Sonraki Haberler