1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ukrayna krizinin olası etkileri

Ukrayna krizinin olası etkileri

Enerji Günlüğü - Ukrayna krizinin, Avrupa'nın LNG ihtiyacını artırabileceği ve ABD’nin doğal gaz ihracatı engellerini büyük ölçüde gevşetebileceği...

Ukrayna krizinin olası etkileri

Enerji Günlüğü - Ukrayna krizinin, Avrupa'nın LNG ihtiyacını artırabileceği ve ABD’nin doğal gaz ihracatı engellerini büyük ölçüde gevşetebileceği öngörülüyor.

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan krizin Avrupa'nın enerji güvenli için yarattığı risklerin, Avrupa'nın bu riskten kaçınmak için enerji kaynaklarını çeşitlendirme arayışına girmesine ve LNG talebini artırmasına yol açabileceği bildirildi.

Hoegh LNG CEO'su Sevinun Stoehl yaptığı açıklamada, Ukrayna üzerinde akan Rus doğalgazının Avrupa'nın toplam talebinin yüzde 15'ini karşıladığını, bu gaz akışında yaşanacak sıkıntının kapatılması için Avrupa'nın LNG ithalatına artırmasına yol açabileceğini vurguladı.

ABD İHRACAT ENGELLERİNİ GEVŞETEBİLİR

Avrupa'nın enerji güvenliği için ortaya çıkan riskin ayrıca, ABD'nin büyüyen doğal gaz üretiminin önündeki ihracat engellerini gevşetmesine yönelik baskıları artırması bekleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boener yaptığı açıklamada, Rusya'nın ABD'nin ardından dünyanın ikinci büyük doğal gaz üreticisi olduğunu ABD'nin Rusya'ya karşı bir yaptırım olarak doğal gaz ihracatına uyguladığı sınırlamaları dramatik şekilde gevşetmeyi düşünebileceğini ifade etti.

YILDIZ: UKRAYNA KRİZİ DOĞALGAZA YANSIMA AŞAMASINA GELMEZ

UKRAYNA TÜRKİYE'YE GAZ AKIŞINI KESER Mİ?

Önceki ve Sonraki Haberler