1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Türkiye Kuzey Irak`a daha fazla akaryakıt gönderecek

Türkiye Kuzey Irak`a daha fazla akaryakıt gönderecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin şu anda Kuzey Irak'a günlük 9 bin ton yakıt sevkiyatı bulunduğunu ve 4...

Türkiye Kuzey Irak`a daha fazla akaryakıt gönderecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin şu anda Kuzey Irak'a günlük 9 bin ton yakıt sevkiyatı bulunduğunu ve 4 bin tonluk ek bir talep geldiğini söyledi.

Taner Yıldız, Boğaziçi Enerji Kulübü (Bosphorus Energy Club - BEC) toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin dünkü Ankara ziyareti sırasında enerji konularının da gündeme geldiğini söyledi.

Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) militanlarının Beyci (Baiji) rafinerisini ele geçirmesinin ardından, işlenmiş petrol ürünlerinin üretilemediğini belirten Taner Yıldız, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a şu anda günde 9 bin ton ton yakıt sevkiyatı var. Ek olarak 4 bin tonluk yakıt daha talep edildi" dedi.

Türkiye'nin bu talebin tamamını karşılayabileceğini kaydeden Taner Yıldız, "Hepsinin aynı anda Habur Sınır Kapısı'ndan geçmesi mümkün olabilir mi? Buranın lojistiğini mutlaka artırmamız lazım" diye konuştu.

Kuzey Irak petrolünün Türkiye üzerinden sevkıyatına da değinen Bakan Taner Yıldız, Ceyhan'daki depolarda halen 2.3 milyon varillik Kuzey Irak petrolünün bulunduğunu belirtti. Yıldız, hattan Ceyhan'a günlük 120 bin varillik ham petrol akışının da devam ettiğini kaydetti.

Kuzey Irak'ın petrol satışından gelen 93-94 milyon doların Halkbank hesaplarına yattığını kaydeden Yıldız, bundan sonraki satışlardan sağlanan gelirin yine Halkbank'a yatmasının beklendiğini ifade etti.

Satılan petrolün Irak'a ait olduğunu yineleyen Bakan Taner Yıldız, Irak'ın neresinden üretim yapılırsa yapılsın bunu piyasalara ileteceklerini aktardı. Bu satışlara dair dair banka dekontlarını merkezi yönetime bildirdiklerinin altını da çizdi. 

KÜRT PETROLÜNÜN ÖNÜNÜ AÇACAK KARAR BAĞDAT'TAN GELDİ. FEDERAL MAHKEME ERBİL'İ HAKLI BULDU!

Önceki ve Sonraki Haberler