1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Soma RES`in kapasite artırma projesi ÇED Sürecinde

Soma RES`in kapasite artırma projesi ÇED Sürecinde

Enerji Günlüğü - Polat Enerji'nin, Manisa ve Balıkesir il sınırlarında bulunan Soma RES'te 520,6 MWm'lik kapasite artışı projesinde ÇED Süreci başladı.Çevresel...

Soma RES`in kapasite artırma projesi ÇED Sürecinde

Enerji Günlüğü - Polat Enerji'nin, Manisa ve Balıkesir il sınırlarında bulunan Soma RES'te 520,6 MWm'lik kapasite artışı projesinde ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Soma ilçesi ve Balıkesir ili, Savaştepe ilçesi sınırları içinde yapılması planlanan 520,6 MWm'lık kapasite artış projesi ile ilgili ÇED Süreci'nin başladığı duyuruldu.

Soma Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Soma ilçesi ve Balıkesir ili, Savaştepe ilçesi sınırları içerisinde; mevcut durumda 169 adet türbinle 240,1 MWm kurulu güce sahip “Soma Rüzgar Enerji Santrali (RES)” faaliyetini sürdürüyor.Söz konusu proje için T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 49 yıllık Üretim Lisansı verildi.

İlk olarak 119 adet türbinle 140,1 MWm kurulu güce sahip olacak şekilde planlanan ve Manisa Valiliği tarafından “ÇED Gerekli Değildir Kararı” verilen projeye 31 adet türbinle 62 MWm’lik kapasite artışı planlandı.Söz konusu artış için Manisa Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 20.02.2013 tarih ve 17 karar numaralı “ÇED Gerekli Değildir Kararı” verildi.

20 adet türbinle 38 MWm’lik kapasite artışı planlanan Balıkesir'deki RES için de “ÇED Gerekli Değildir Kararı” verildi.

Gelinen noktada yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda; mevcut durumda faaliyetini sürdüren 169 adet türbine, her biri çeşitli kurulu güçlere sahip 205 adet türbin ilave edilmesi ve toplam kurulu gücün 520,6 MWm artışla 760,7 MWm (374 adet türbin) olarak revize edilmesi planlanıyor.

Polat Enerji Genel Müdürü Zeki Eriş, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, halen Türkiye'nin üretime geçmiş en büyük rüzgar santrallerinden Soma Rüzgar Santrali'nde kapasite artışına gideceklerini belirtmişti.

POLAT'TAN, SOMA RES'TE 100 MW'LIK KAPASİTE ARTIŞI

Önceki ve Sonraki Haberler