1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Polat`tan, Soma RES`te 100 MW`lik kapasite artışı

Polat`tan, Soma RES`te 100 MW`lik kapasite artışı

Enerji Günlüğü - Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Enerji, Manisa'daki 140 MW'lik Soma Rüzgar Santrali'nde 100 MW'lik kapasite...

Polat`tan, Soma RES`te 100 MW`lik kapasite artışı

Enerji Günlüğü - Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Enerji, Manisa'daki 140 MW'lik Soma Rüzgar Santrali'nde 100 MW'lik kapasite artışına gidiyor. 

ZEKİ ERİŞ'İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Polat Enerji Genel Müdürü Zeki Eriş, Enerji Günlüğü'ne yaptığı açıklamada, halen Türkiye'nin üretime geçmiş en büyük rüzgar santrallerinden Soma Rüzgar Santrali'nde kapasite artışına gideceklerini belirtti. Eriş, "Soma Rüzgar Santrali projemize 100 MW'lik bir kapasite artışının uygun bulunmasını aldık. ÇED ve sermaye artışıyla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) bizden istediği yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Akabinde bunu lisansa çevireceğiz. Böylelikle Soma'nın toplam lisansı 240 MW olacak" dedi. 
Mevcut santrallere kapasite artışı yapabilmeyi mümkün kılan Enerji Piyasası Kanunu maddesinin aynı yer, aynı yol, aynı güzergah ve aynı bağlantı noktasına yapılmış harcamaların ülke ekonomisine daha optimum katkı sağlamasını hedeflediğini anlatan Zeki Eriş "Böylelikle biz bu 100 MW'yi çok hızlı şekilde devreye alarak ülke ekonomisine ekstra bir katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu. 
Polat Enerji Genel Müdürü Zeki Eriş, ilave kapasitenin ne kadarlık sürede devreye alınacağı sorusunu ise şöyle cevapladı: 
"Normalde bu tip 100 MW'lik bir lisansın sıfırdan devreye alınması 6-7 yıl sürüyor. Ama bu tip kapasite artışlarıyla, biz bu lisansı önümüzdeki bir ay içinde almayı ümit ediyoruz. 2014 yılının sonunda, yani 1.5 yıl içinde de bu kapasiteyi devreye almış olacağız." 
Önceki ve Sonraki Haberler