1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Odaş Çan-2 Santrali’ne ÇED olumlu kararı

Odaş Çan-2 Santrali’ne ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü – Odaş Enerji’nin Çanakkale'de Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası projesine ÇED olumlu kararı verildi.ODAŞ Enerji’nin...

Odaş Çan-2 Santrali’ne ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü – Odaş Enerji’nin Çanakkale'de Çan-2 Termik Santrali ve Kül Depolama Sahası projesine ÇED olumlu kararı verildi.

ODAŞ Enerji’nin yüzde 92 oranında iştiraki olan Çan Kömür ve İnşaat A.Ş. tarafından Çanakkale’nin Çan ilçesi Yaya Köyü mevkiinde yapılması planlanan Çan-2 Termik Santrali için önemli bir eşik daha aşıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Raporu’nun İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenip değerlendirildiği ve proje ile ilgili olarak ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verildiği ifade edildi.

Çanakkale Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ kararın halka duyurulması gerektiği belirtilen açıklamaya göre, ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Çanakkale Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

ODAŞ Enerji, Çan Termik Santrali için Yapı Kredi ve Halk Bankası ile 116 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzalamıştı.

ODAŞ'A YAPI KREDİ VE HALKBANK'TAN KREDİ

Önceki ve Sonraki Haberler