1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ODAŞ`a Yapı Kredi ve Halkbank`tan kredi

ODAŞ`a Yapı Kredi ve Halkbank`tan kredi

Enerji Günlüğü - ODAŞ Enerji, Çan Termik Santrali için Yapı Kredi ve Halk Bankası ile 116 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.ODAŞ Enerji...

ODAŞ`a Yapı Kredi ve Halkbank`tan kredi

Enerji Günlüğü - ODAŞ Enerji, Çan Termik Santrali için Yapı Kredi ve Halk Bankası ile 116 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.

ODAŞ Enerji tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, yerli kömür yakıtlı Çan Termik Santrali projesi için 116 milyon Euro tutarında proje finansmanı kredisinin kullanımına yönelik Yapı Kredi ve Halk Bankası ile kredi sözleşmesinin 14 Ocak 2015 tarihinde imzalandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, yüzde 28.57 oranındaki hissesi halka açık olan ODAŞ Enerji, 116 milyon Euro tutarındaki proje finansmanı kredisinin ilk üç yıl ana para geri ödemesiz olmak üzere toplam sekiz yıl vadeli kullanılacağı belirtildi. ODAŞ Enerji, grubun elektrik üretim kapasitesini önemli oranda arttıracak 330 MW kurulu güce sahip Çan Termik Santrali proje finansmanı ile ilgili tüm kredi koşullarının iki ay içerisinde tamamlanarak, finansman süreçlerinin sonlanmasının beklendiğini de hissedarlarına bildirdi.

ODAŞ Enerji’nin yüzde 92 oranında iştiraki olan Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.’ye ait 330 MW kurulu güce sahip yerli kömür yakıtlı Çan Termik Santral Projesi’nin, 2017 yılı içerisinde işletmeye alınması planlanıyor. Türkiye’nin kömür potansiyeli ve kalitesi yüksek bölgelerinden Çan’da yer alacak tesisin sahip olduğu rezerv, 3.481 kcal/kg kalorifik değeri ile Türkiye’deki diğer yerli kömüre dayalı santraller içerisindeki en yüksek değere sahip kömür sahalarından biri olarak gösteriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler