1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin, Soma termik için yer seçimini yaptı

Kolin, Soma termik için yer seçimini yaptı

Enerji Günlüğü - Kolin Grubu, Soma’da kurmayı planladığı termik santrali Türkpiyale ve Kayrakaltı Köyleri civarında inşa edecek.Kolin Grubu bir açıklama...

Kolin, Soma termik için yer seçimini yaptı

Enerji Günlüğü - Kolin Grubu, Soma’da kurmayı planladığı termik santrali Türkpiyale ve Kayrakaltı Köyleri civarında inşa edecek.

Kolin Grubu bir açıklama yaparak, Soma’da kurmayı planladığı termik santralin yeri ile ilgili alternatif saha tespiti çalışmalarını tamamladığını duyurdu.

Buna göre, Soma Kolin Termik Santrali’nin yeni proje alanı olarak Türkpiyale ve Kayrakaltı Köyleri civarında yer alan bir alan belirlendi. Santralin inşası ve işletmesiyle ilgili yer değişikliğinin tescili için resmi makamlara yapılması gerekli başvuru süreci de başlatıldı.

YENİ ALAN ZEYTİNLİ SAHADAN UZAK

Açıklamada, yeni proje alanı üzerinde dikili zeytin ağacı bulunmadığı ve 3 km. mesafede herhangi bir zeytinli sahanın da yer almadığı özellikle vurgulandı.

Termik santralin yeri ile ilgili orijinal planlar uyarınca Yırca Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve yürütmesi mahkemece durdurulan acele kamulaştırmaya ilişkin hukuki sürecin devam etmekte olduğu belirtilerek, "Hukuki sürecin tamamlanmasını takiben, acele kamulaştırmaya tabi olan taşınmazların hak sahiplerine iadesi yine Kamu İdaresi tarafından yapılacaktır. Kolin Grubu, hak sahiplerinin Yırca’da termik santral yapılmaması nedeniyle doğabilecek olası mağduriyetinin önüne geçilmesi amacıyla ek önlemler üzerinde çalışmaktadır. " denildi.

SOMA ESNAFI DESTEKLİYOR

Soma nüfusunun ve ekonomisinin büyük bir bölümünü temsil eden Somalı Meslek ve Sivil Toplum Örgütlerinin, ilçede baş gösteren ekonomik olumsuzluklara çözüm oluşturması adına yeni termik santral yatırımını destekledikleri belirtilen açıklamada, yerel iradenin desteklediği bu yatırımı, Soma halkı ile uzlaşı içerisinde Soma’ya ve ülkemize kazandırma kararlılığı ifade edildi.

Kolin grubu Soma'nın Yırca Köyünde bir saat içinde 6 bin zeytin ağacını makinalarla köklemişti.

KOLİN YIRCA YERİNE ZEYTİNLİK OLMAYAN SAHA ARIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler