1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kolin Yırca yerine zeytinlik olmayan saha arıyor

Kolin Yırca yerine zeytinlik olmayan saha arıyor

Enerji Günlüğü - Kolin Şirketler Grubu, Manisa Soma'da kurulacak yeni termik santrali daha önce belirlediği Yırca Mahallesi'nde yapmayacak.Kolin Şirketler...

Kolin Yırca yerine zeytinlik olmayan saha arıyor

Enerji Günlüğü - Kolin Şirketler Grubu, Manisa Soma'da kurulacak yeni termik santrali daha önce belirlediği Yırca Mahallesi'nde yapmayacak.

Kolin Şirketler Grubu Enerji Başkanı Murat Zekeriya Aydın, Soma ilçesinde yapılacak termik santral yatırımı için Yırca Mahallesi'nde daha önce belirlenen saha yerine alternatif bölgelerin değerlendirildiğini ve bunların hiçbirinin zeytinlik alan olmadığını bildirdi.

Aydın, daha önce 60 bin zeytin ağacının mahkeme kararı beklenmeden köklenerek söküldüğü Yırca Mahallesi sahası ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini ve bu nedenle Soma'da yerel makamlardan aldıkları davet üzerine alternatifyerlerin belirlenmesi için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Alternatif olarak değerlendirilen lokasyonların hiçbiri zeytinlik olmadığının altını çizen Aydın, 1 milyar dolar büyüklüğe sahip olacak termik santral projesinin, maden faciası sonrası ilçede baş gösteren ekonomik olumsuzluklara karşı ilçe ekonomisine yeni bir soluk katacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler