1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kangal`a yeni lisans, Siyah Kalem yüzde 20.4 payla ortak

Kangal`a yeni lisans, Siyah Kalem yüzde 20.4 payla ortak

Enerji Günlüğü - Kangal Termik Santrali'nde Siyah Kalem Mühendislik yüzde 20.4, Konya Şeker yüzde 30.6, Çobanyıldızı Elektrik yüzde 49 paya sahip oldu. Açılan...

Kangal`a yeni lisans, Siyah Kalem yüzde 20.4 payla ortak
Enerji Günlüğü - Kangal Termik Santrali'nde Siyah Kalem Mühendislik yüzde 20.4, Konya Şeker yüzde 30.6, Çobanyıldızı Elektrik yüzde 49 paya sahip oldu. 

Açılan özelleştirme ihalesinden, Konya Şeker ve Siyah Kalem Mühendislik Ortak Girişim Grubu tarafından alınan Kangal Termik Santrali'nde kimin hangi payla ortak olacağı netleşti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Konya Şeker - Siyah Kalem Ortak Girişim Grubu'nun kurduğu Kangal Termik Santral Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne bugünden geçerli olmak üzere 49 yıllığına lisans verdi. Verilen lisans 2062 yılına kadar geçerli. 

SİYAH KALEM BEŞTE BİR PAYA SAHİP
Lisans verilen Kangal Termik Santral Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne Konya Şeker yüzde 30.6, Siyah Kalem ise yüzde 20.4 payla ortak oldu. Böylece Siyah Kalem'in çekilebileceği yönündeki bilgiler doğrulanmadı. Ancak Siyah Kalem Mühendislik'in payı yaklaşık beşte bir düzeyinde kaldı. 

YÜZDE 49'U ÇOBANYILDIZI ELEKTRİK'TE
Bu arada, Şirket'e yeni bir ortak daha alınacağı haberi ise kısmen doğru çıktı. Şirkette üçüncü bir ortak daha var ve payı yüzde 49. Bu hisselerin sahibi de Konya Şeker Gruu'nun çatı şirketi konubundaki Anadolu Birlik Holding bünyesinde yer alan Çobanyıldızı Elektrik firması. Böylece Kangal Termik Santrali'nde ABH'nin toplam hissesi yüzde 79.6, Siyah Kalem'in ise yüzde 20.4 oldu. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler