1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Siyah Kalem, Kangal Santrali’nden çekiliyor

Siyah Kalem, Kangal Santrali’nden çekiliyor

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi tarafından açılan ihaleyi kazanan Siyah Kalem Mühendislik-Konya Şeker Konsorsiyumu’nun Kangal Termik Santrali’ni...

Siyah Kalem, Kangal Santrali’nden çekiliyor

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi tarafından açılan ihaleyi kazanan Siyah Kalem Mühendislik-Konya Şeker Konsorsiyumu’nun Kangal Termik Santrali’ni 29 Temmuz 2013 tarihinde devralacağı, ancak Siyah Kalem’in Konsorsiyum’dan çekileceği ileri sürüldü. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) Kangal Termik Santralı’nın satışı ihalesini kazanan Kangal Termik Santral Elektrik Üretim AŞ’nin, santralı 29 Temmuz 2013 tarihinde devralması bekleniyor. Kangal’ı devralması için ay sonuna kadar süre verilen konsorsiyumun finansman çalışmalarını tamamladığı ve 985 milyon dolar tutarındaki devir bedeli için gereken tutarı, Ziraat Bankası’nın da arasında bulunduğu banka grubundan sağlayacağı öğrenildi.

ORTAKLIKTA AYRIŞMALAR OLABİLİR

İhaleyi kazanarak, Kangal Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş.’yi kuran Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu’nda ise bazı ayrışmaların olabileceği ve Siyah Kalem Mühendislik’in ortaklıktan ayrılabileceği öğrenildi. Ortaklığın durumunun bugünlerde belli olacağı iddia ediliyor.

Mukavelenin ay sonunda imzalanmasının ardından programlarının uygun olduğu bir tarihte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla bir tören düzenlenmesi bekleniyor.

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler