1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Macaristan ile anlaşma imzaladı

Gazprom Macaristan ile anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü – Avrupa Komisyonu Rusya ile Güney Akım görüşmelerine öncülük etmeye hazır olduğu açıklamaları yaparken Gazprom ve Macaristan yeni...

Gazprom Macaristan ile anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü – Avrupa Komisyonu Rusya ile Güney Akım görüşmelerine öncülük etmeye hazır olduğu açıklamaları yaparken Gazprom ve Macaristan yeni bir sözleşme imzaladı.

Avrupa Komisyonu Rusya ile Güney Akım görüşmelerine öncülük etmeye hazır olduğu açıklamaları yaparken GazpromBaşkanı Alexey Miller ve Macaristan BaşbakanıViktor Orban Güney Akım Boru Hattının Macaristan ayağında tasarım ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra mekansal planlama ve çevresel etki değerlendirmesi için bir sözleşme imzaladılar.

ÜYE DEVLETLER AB’YE YETKİ VERDİ

AB Enerji Komiseri Gunther Oettinger Perşembe günü üye devletler ile anlaşmaları yeniden müzakere için önümüzdeki ay içinde Moskova'yı ziyaret edebileceğini söyledi. Oettinger, “Üye ülkeler onlar adına Rus ortaklarıyla müzakere etme yetkisini bize verdiler” dedi.

Avrupa Komisyonu anlaşmaların AB yasalarıyla uyumlu olmadığını söylemiş ve AB üyesi ülkelerin Rusya ile yaptıkları anlaşmaları AB yasalarıyla uyumlu hale getirmek için Rusya ile yeni müzakereler yapmalarını istemişti.

AB-RUSYA HUKUK ÇEKİŞMESİ

Önceki ve Sonraki Haberler