1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bir petrol arama ruhsatı satıldı

Bir petrol arama ruhsatı satıldı

Enerji Günlüğü - Uğur Yan Sanayi ve Yer Altı Ürünleri Üretim Pazarlama Limited, sahip olduğu bir adet petrol arama ruhsatını, Summa Uğur Enerji Petrol...

Bir petrol arama ruhsatı satıldı

Enerji Günlüğü - Uğur Yan Sanayi ve Yer Altı Ürünleri Üretim Pazarlama Limited, sahip olduğu bir adet petrol arama ruhsatını, Summa Uğur Enerji Petrol Madencilik İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devretti. 

Petrolleri Genel Müdürlüğü, Uğur Yan Sanayi ve Yer Altı Ürünleri Üretim Pazarlama Limited Şirketi'nin, AR/UYS/4694 hak sıra numaralı bir adet petrol arama ruhsatını Summa Uğur Enerji Petrol Madencilik AŞ'ye devretme talebiyle 6 Mayıs 2013 ve 8 Mayıs 2013 tarihli dilekçelerle yaptığı başvuruyu sonuca bağladı. Buna göre Uğur Ltd'nin söz konusu petrol arama ruhsatındaki yüzde 100 hissesinin tamamı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 14 Haziran 2013 tarihli oluruyla, Summa Uğur Enerji Petrol Madencilik İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devredildi.

YENİ KANUN'A GÖRE

Petrol arama ruhsatındaki yüzde 100 hissenin tamamının, bütün hak ve vecibeleriyle birlikte, Devlet’e hiçbir mükellefiyet tahmil etmemesi şartıyla devredilerek, Petrol Siciline tescil edilmesine 11 Haziran 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun ilgili hükümleri çeçevesinde karar verildi. Karar gereğince, AR/UYS/4694 hak sıra numaralı petrol arama ruhsatının tamamı Summa Uğur Enerji Petrol Madencilik İnşaat ve Ticaret AŞ’nin oldu. 

TPAO'NUN ÜÇ PETROL ARAMA RUHSATINA ŞARTLI UZATMA

TPIC, AKDENİZ'DEKİ DÖRT PETROL ARAMA RUHSATINA EK SÜRE İSTEDİ

Önceki ve Sonraki Haberler