1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Zorlu'nun ZES'i Türkiye'de Solis inverterlerini üretecek

Zorlu'nun ZES'i Türkiye'de Solis inverterlerini üretecek

Zorlu Enerji’nin iştiraki ZES, dünyanın en büyük üçüncü solar inverter üreticisi Solis ile anlaştı, Zorlu Grubu’na ait Vestel’in Manisa’daki fabrikasında Solis solar inverterleri üretilecek.

Zorlu'nun ZES'i Türkiye'de Solis inverterlerini üretecek

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin yenilenebilir enerji ve emobilite alanında faaliyet gösteren iştiraki ZES, iki yıldan bu yana Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olduğu dünyanın en büyük üçüncü solar inverter üreticisi Solis ile yerli üretim anlaşması imzaladı.

Çin menşeli Ginlong Technologies grubuna bağlı Solis Inverters ile yapılan anlaşma kapsamında ZES daha önce yurt dışından getirilip Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği inverterleri bundan böyle kardeş şirketi Vestel Elektronik’in Manisa’daki fabrikasında üreterek, yerli üretim Solis inverterleri hem yurt içi hem de yurt dışındaki müşterileriyle buluşturacak.

YERLİ ENERJİ EKİPMANI HEDEFLERİNE KATKI

Yenilenebilir enerji sektöründe Türkiye’nin öncü solar ekipman sağlayıcılarından biri konumundaki ZES Solar, yerli üretime geçişle birlikte Solis inverterlerin maliyetlerini düşürmeyi ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Türkiye’de üretilecek Solis inverterleri, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projelerindeki yerli üretim şartını karşılayacağı için yatırımcıya avantaj sağlayacak.

HEM YEREL HEM ULUSAL EKONOMİYE GİRDİ

ZES’in Türkiye’de üretimini üstlendiği Solis, dünya genelinde en büyük üç inverter markasından biri konumunda. ZES Solar Genel Müdürü Evren Evcit, Solis inverterlerini yerli olarak üretecek olmalarının birçok açıdan önemli bir değer yaratacağını vurgularken “Öncelikle yapacağımız üretimi optimum maliyetle gerçekleştirirken yerel ekonomiye katkı sunacağız” dedi.

Solis marka inverter üretiminin Türkiye’nin enerji bağımsızlığı açısından da çok anlamlı olduğunun altını çizen Evcit şöyle konuştu:

“Türkiye’de yenilenebilir enerjide; özellikle güneş enerjisindeki potansiyelimizi değerlendirmek, yerli kaynakları kullanarak enerji bağımsızlığımızı güçlendirmek adına önemli bir adım olacak. Hem üretim hem de distribütörlük bacağında böyle bir yatırımın ülkemizin sınırları içerisinde yapılması hem yerel hem de ulusal ekonomiye pozitif girdi sağlayacak.Ürettiğimiz inverterlerin ihracatını da yine ZES olarak biz gerçekleştireceğiz.”

Enerji Günlüğü