1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Zorlu Enerji 800 milyon dolarlık tahvili bu hafta satıyor 

Zorlu Enerji 800 milyon dolarlık tahvili bu hafta satıyor 

Zorlu Enerji, yurt dışı yatırımcılarına tahsisli olmak üzere 800 milyon dolar nominal bedelli tahvil (Eurobond) ihracını bu hafta gerçekleştiriyor. 

Zorlu Enerji 800 milyon dolarlık tahvili bu hafta satıyor 

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin tahvil niteliğindeki dolar cinsinden borçlanma aracı ihracı konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Yurt dışında nitelikli yatırımcılara satılmak üzere ihraç edilmesi planlanan sürdürülebilirlik bağlantılı tahviller (Şirket Rule 144A ve/veya Regulation S formatında) için talep toplama süreci tamamlandı.  

ÜÇ YIL FAİZ ÖDEMESİZ 5.5 YIL VADE

İhraç edilecek tahvillerin nominal değeri 800.000.000 ABD Doları ve vadesi 5,5 yıl olarak belirlendi. İhraç edilecek tahviller, üçüncü yıldan itibaren her 6 ayda bir 45.000.000 ABD Doları tutarında ve vade sonunda 575.000.000 ABD Doları tutarında itfa edilecek. 

İHRAÇ, 23 EKİM’DE TAMAMLANACAK 

Zorlu Enerji tahvillerinin satış işlemleri, ihraca ilişkin sözleşmenin imzalanması ve Sermaye Piyasası Kurulu’ndan tertip ihraç belgesi onayının alınması ile birlikte 23 Ekim 2024 tarihinde tamamlanacak. İhraç edilecek Zorlu Enerji Eurobond’ları İrlanda Borsası’nda (Euronext Dublin) işlem görecek. 

BEŞ BANKA YETKİLENDİRİLMİŞTİ 

Zorlu Enerji’nin tahvil niteliğinde ihraç edeceği borçlanma araçlarının (Eurobond), Rule 144A ve/veya Regulation S formatında yurtdışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda, BofA Securities, Emirates NBD Capital, Goldman Sachs International, HSBC ve J.P. Morgan’ı yetkilendirilmişti. Bu kapsamda, Şirket yöneticilerinin katılımı ile 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren bir dizi çevrimiçi yatırımcı toplantısı düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. 

FITCH VE MOODY’S NOT VERECEK

Rule 144A ve Regulation S formatında yurt dışındaki yatırımcılara satılacak tahvil nedeniyle, Zorlu Eneröi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings’ten B+ (Durağan) ve Moody’s’den B3 (Pozitif) kredi notları almıştı. Eurobond ihracının da Fitch Ratings tarafından "B+" ve Moody's tarafından "B3" notlarıyla derecelendirilmesi bekleniyor.