1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yerli ekipman üretimini destekleyen tebliğde düzeltme yapıldı

Yerli ekipman üretimini destekleyen tebliğde düzeltme yapıldı

Sanayi Bakanlığı, GES ve RES yatırımlarına parça üreten yerli sanayicileri destekleyen düzenlemede düzeltme yaptı.

Yerli ekipman üretimini destekleyen tebliğde düzeltme yapıldı

Enerji Günlüğü - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, GES ve RES yatırımları için parça üreten yerli sanayicileri destekleyen düzenlemede güneş paneliyle ilgili hükümde düzeltme yaptı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, güneş enerjisi santrali (GES) ve rüzgar enerjisi santrali (RES) yatırımlarına yönelik parça üreten yerli sanayicileri destekleyen düzenlemesinde bir düzeltme yaptı. 

Dün yayımlanan ve yenilenebilir santral yatırımları için yerli elipman üretimini 2025 başından itibaren desteklemeyi amaçlayan düzenlemede güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımları kapsamında yurt dışından temin edilecek güneş paneli ve güneş paneli taşıyıcı konstrüksiyon sistemleri ile üretim süreci ingot dilimleme aşamasından veya öncesindeki bir aşamadan başlamadan yurt içinde üretilen güneş hücreleri kullanılarak üretilen güneş panellerinin teşvik belgesi kapsamında destek konusu edilmeyeceği bildirilmişti. 

DÜZELTİLMİŞ METİN

Düzenlemenin genel amacının tam tersi yönünde bir değişiklik anlamına gelen bu hüküm; bugün yayımlanan yeni bir düzenlemeyle düzeltildi. 

Söz konusu hükmün düzeltilmiş hali aşağıdaki gibi ifade edildi. 

"Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yatırımları kapsamında yurt dışından temin edilecek güneş paneli ve güneş paneli taşıyıcı konstrüksiyon sistemleri ile üretim süreci ingot dilimleme aşamasından veya öncesindeki bir aşamadan başlayarak yurt içinde üretilmiş güneş hücreleri kullanılmadan üretilen güneş panelleri".

Böylece düzenleme; ingot dilimleme aşamasından veya öncesindeki bir aşamadan başlayarak yurt içinde üretilmiş güneş hücreleri kullanılarak üretilen güneş hücrelerinin, teşvik belgesi kapsamında destekleneceği anlamına geliyor.

İlgili Haberler