1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEO’dan yeşil bono ihracı

YEO’dan yeşil bono ihracı

YEO Teknoloji, 250 milyon TL tutarla 2024 yılının ilk yeşil bono ihracını tamamladı. Elde edilen gelir, yenilenebilir enerji gibi sürdürülebilirlik odaklı ve çevre dostu yatırımlar için kullanılacak.

YEO’dan yeşil bono ihracı

Enerji Günlüğü - YEO Teknoloji, sermaye piyasalarındaki derinleşme hedefine doğru önemli bir adım atarak 2024 yılının ilk yeşil bono ihracını tamamladı. Bono ihracıyla elde edilen 250 milyon TL gelir, yenilenebilir enerji gibi sürdürülebilirlik odaklı ve çevre dostu yatırımlar için kullanılacak.

Yapı Kredi Yatırım’ın aracılık ettiği bono ihracı, yatırımcılardan büyük ilgi gördü ve kısa sürede talep nominal tutarı aştı.

YATIRIMLARI HIZLANDIRACAK

Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedeflediklerini belirten YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, şöyle konuştu: “3 kıtada 30’dan fazla ülkede 400’den fazla proje gerçekleştiriyoruz. YEO Teknoloji olarak dünyanın farklı coğrafyalarındaki ofislerimiz ve iş yapma kabiliyetimizin yanında yatırımcı kimliğimizle de büyüyoruz. Yenilenebilir enerji alanında global oyuncu olma yolunda yeni bir adım atmaktan dolayı mutluyuz. YEO Teknoloji olarak dekarbonizasyon, desantralizasyon ve dijitalizasyon odaklı çalışmalarımızla yenilenebilir enerji ve dijital dönüşüm alanlarında kapsamlı çözümler sunmayı sürdüreceğiz. Başarıyla tamamlanan bu ihraç, yatırımcılarımızın sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ve YEO Teknoloji'nin bu alandaki lider konumuna olan güvenini gösteriyor. Elde edilen fonlar ile yenilenebilir enerji, enerji depolama ve hidrojen teknolojileri gibi sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarımızı daha da hızlandıracağız."