1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. YEO Romanya’daki iki GES’ini Shangai Electric’e devretti 

YEO Romanya’daki iki GES’ini Shangai Electric’e devretti 

YEO Teknoloji, Romanya’da 129 MWp kapasiteli güneş enerji santrali projelerine sahip iki iştirakinin yüzde 75’ini Çinli Şanghay Elektrik’e (Shangai Electric Power Ltd. - SEP) devretti.   

YEO Romanya’daki iki GES’ini Shangai Electric’e devretti 

Enerji Günlüğü - YEO Teknoloji kontrol hisseleri (yüzde 51) kendisine ait DEFİC Globe Enerji AŞ’nin (Defic Globe) Romanya’daki İştirakleri uhdesindeki iki ayrı güneş santrali yatırımını birlikte yapmak üzere Shangai Electric Power Co Ltd (SEP) ile yaptığı ortaklık anlaşmasına dair yeni bir gelişmeyi daha duyurdu. 

Buna göre yapılan anlaşma kapsamında YEO Teknoloji iştiraki DEFIC Global’in Romanya’da kurulu iştiraklerindeki toplam 129 MWp kapasiteli santrallerin yatırımı, Çin'in önde gelen enerji gruplarından Shangai Electric Power Co Ltd (SEP) ile birlikte yapılacak. 

İNŞAAT VE KURULUM’U YEO YAPACAK

2023 sonu itibariyle 22.400 MWh kurulu güce sahip SEP ile yapılan anlaşmaya göre güneş santrallerinin mühendislik hizmetleri, yüksek gerilim trafo merkezleri ve enerji nakil hatlarının kurulumu dahil anahtar teslim inşaatı da YEO Grubu tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu anahtar teslim kurulum sözleşmesinin tutarı ise 65,8 milyon Euro olarak açıklandı. Santrallerin inşaatına kısa süre içinde başlanacağı kaydedildi.

SANTRALLERİN KONTROLÜ ÇİN’LİLERDE  

Anlaşmaya konu GES’lerin sahibi konumundaki iştiraklerin yüzde 75 hisseleri de Shangai Electric’e devredildi. Devir için Romanya Rekabet Kurumu’nun onayı da tamamlanırken, iştiraklerin yüzde 25 hissesi, yüzde 30’a çıkarma opsiyonu ile birlikte Defic’te kaldı. 

İlgili Haberler