1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yeniköy Kemerköy Enerji, Hüsamlar maden sahasını doğaya geri kazandırıyor

Yeniköy Kemerköy Enerji, Hüsamlar maden sahasını doğaya geri kazandırıyor

Muğla’daki Hüsamlar maden sahasının doğaya geri kazandırma çalışmalarında ilk yılı geride bırakan Yeniköy Kemerköy Enerji, 2024’te 715 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı rehabilite etmeyi planlıyor. 

Yeniköy Kemerköy Enerji, Hüsamlar maden sahasını doğaya geri kazandırıyor

Enerji Günlüğü - Yeniköy Kemerköy Enerji, Hüsamlar maden sahasının doğaya geri kazandırma çalışmalarında ilk yılı geride bıraktı. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarla rehabilitasyon tamamlandığında Hüsamlar maden sahasının nasıl doğaya geri kazandırıldığını gösteren “Hüsamlar Yeniden” Rehabilitasyon Konsept Videosu lansmanda ilk kez izlendi. 

Yapay zekâ kullanılarak modellenen videoda bölgenin yıllar içerisinde nasıl değiştiği ve dönüştüğü gösterildi. Sahada 3 gün süren drone  çekimlerinin ardından 3 boyutlu görüntülerle maden sahasının yıllar içerisinde nasıl doğaya geri kazandırıldığı adım adım gösterildi. 

yenikoy-kemerkoy-enerji-erol-demir.JPG

2024 HEDEFİ

Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, rehabilitasyonun ilk yılında 65 hektarlık alanda yaklaşık 150 bin fidanın toprakla buluştuğunu belirterek, “Bu yılın sonunda 511 hektarda çok daha kapsamlı bir çalışmayı hayata geçireceğiz, sadece ağaç dikim mevsiminin gelmesini bekliyoruz. Önümüzde 715 futbol sahası büyüklüğünde rehabilite edilecek bir alan var. Bugün sizlerle beraber izlemiş olduğumuz konsept rehabilitasyon videomuzda doğaya geri kazandırma süreci tamamlandıktan sonraki Hüsamlar’ı gösterdik” dedi. 

MİLASLILARA MESİRE YERİ 

Rehabilitasyon bölgesini sadece ağaçlandırmakla kalmayıp aslında bir mesire yeri haline getireceklerini kaydeden Demizr, “Milas halkı için yeni bir eğlence ve dinlenme yeri olacak. Bölgede üç tane göletimiz, yürüyüş ve dinlenme alanlarımız da olacak.  Hüsamlar Yeniden diye çıktığımız bu yolda, Milas’tan ve Hüsamlar’dan bir süreliğine emanet olarak aldığımız alanları onlara geri vereceğiz” dedi.