1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yeni karbon kahramanları belli oluyor

Yeni karbon kahramanları belli oluyor

Enerji Günlüğü - Düşük Karbon Kahramanı kişi ve kuruluşların ödüllendirileceği V. Karbon Zirvesi 26 Nisan 2018’de İTÜ’de gerçekleştirilecek.Sürdürülebilir...

Yeni karbon kahramanları belli oluyor

Enerji Günlüğü - Düşük Karbon Kahramanı kişi ve kuruluşların ödüllendirileceği V. Karbon Zirvesi 26 Nisan 2018’de İTÜ’de gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen V. İstanbul Karbon Zirvesi 26 Nisan 2018 tarihinde toplanacak. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) ev sahipliğindeki Zirve ‘iklim finansmanı’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Enerji verimliliğine odaklanan organizasyonda, sanayinin iklim değişimi ile mücadelesi için merkezi ve yerel kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar, banka ve finans kurumları, akademisyenler, öğrenciler ve gönüllüler bir araya gelecek.

Zirve kapsamında, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren şirketi ESCARUS’un Genel Müdürü Hülya Kurt’un başkanlığında “İklim Finansmanı Küresel Gelişmeleri ve Türkiye” başlıklı bir oturum gerçekleştirilecek. Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman başkanlığındaki oturumun başlığı ise Türkiye'nin Sanayide İklim Değişimi ile Mücadelesi olarak belirlendi.

V. Karbon Zirvesi’nde SÜT-D Başkanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun başkanlığında Karbon Yönetimi ve Endüstri başlıklı oturum yapılacak. Prof. Dr. Karaosmanoğlu Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, “Zirvede odak konumuzu her yönüyle irdeleyeceğiz” dedi.

DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI BELLİ OLUYOR

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, V. Karbon Zirvesi kapsamıda verilecek Düşük Karbon Kahramanı Ödülleri’ne yoğun ilgi gösterildiğini belirterek “Bu yoğun ilgi, sosyal ve teknik karbon yönetimi başarıları, bizim de enerjimizi artırdı. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’nın da teşrif edeceği V. İstanbul Karbon Zirvesi’ne iklim değişimine dur demek için (öğreneceğim var) ya da (Bu konuda söyleyecek sözüm var) diyenleri bekliyoruz” dedi.