1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeni güneş enerjisi kurulumlarında yüzde 29 artış

Yeni güneş enerjisi kurulumlarında yüzde 29 artış

Küresel yeni güneş enerjisi kurulumlarının bu yıl 593 bin MW ile bir önceki yıla göre %29 artması bekleniyor.

Yeni güneş enerjisi kurulumlarında yüzde 29 artış

Enerji Günlüğü - Enerji düşünce kuruluşu Ember tarafından bugün yayınlanan yeni rapor, mevcut ekleme hızıyla dünyanın bu yıl 593 GW'lik yeni güneş enerjisi kapasitesi kuracağını tahmin ediyor. Bu, geçen yıl kurulandan %29 daha fazla kapasiteye işaret ediyor. Aynı zamanda sadece 2024 yılında güneş enerjisine yapılacak ilavelerin, 2010 yılından bu yana kömür enerjisi kapasitesindeki küresel artışın tamamını (540 GW) aşacağını ortaya koyuyor.

“BÜYÜME BEKLENENDEN DAHA HIZLI”

Ember Elektrik Veri Analisti Euan Graham, "Güneş enerjisi, küresel çapta en ucuz elektrik kaynağı olarak kendini kanıtlarken, yine insanların beklediğinden daha hızlı büyüyor. Yerleşik pazarlardaki güçlü büyüme, başka yerlerdeki hızlı ivmeyle birleşerek güneş enerjisi eklemelerini her zamankinden daha yüksek hale getiriyor. Ülkelerin, bu teknolojinin sağlayabileceği ucuz güçten en iyi şekilde yararlanmak için güneş enerjisiyle çalışan bir gelecek planlamaları gerekiyor” dedi.

5 ÜLKE YENİ KURULUMLARIN DÖRTTE ÜÇÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEK

Ember, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Almanya ve Brezilya'nın 2024 yılında küresel güneş enerjisi eklemelerinin %75'ini oluşturacağını tahmin ediyor.

Güneş enerjisi daha uygun fiyatlı ve erişilebilir hale geldikçe, yeterli şebeke kapasitesinin sağlanması ve batarya depolamanın geliştirilmesi, güç dağıtımını idare etmek ve güneş ışığının en yoğun olduğu saatler dışında güneş enerjisini desteklemek için çok önemlidir. Bu zorlukların ele alınması ve büyümenin sürdürülmesi halinde, güneş enerjisi on yılın geri kalanında beklentileri aşmaya devam edebilir.