1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yazıcı'dan yeşil çelik için güneş enerjisine yatırım

Yazıcı'dan yeşil çelik için güneş enerjisine yatırım

Yazıcı Demir Çelik, elektrik ihtiyacını tamamen yeşil enerjiden karşılayabilmek amacıyla güneş enerjisine yatırımı yapacak. Santral kurulumu için YEO Teknoloji ile 66 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Yazıcı'dan yeşil çelik için güneş enerjisine yatırım

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji ve enerji teknolojileri markası YEO Teknoloji, Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden Yazıcı Demir Çelik A.Ş. ile anahtar teslimi güneş santrali kurulum hizmeti için 66 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Sözleşme, güneş enerjisi santralinin inşa edileceği arazilerin bulunması ve kullanım haklarının alınması, çağrı mektuplarının temini, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporlarının hazırlanması, imar süreçlerinin takibi ve yapı ruhsatlarının alınması, gerekli izin ve ruhsatların temini, güneş santralinin inşası, yüksek gerilim trafo merkezi ve enerji iletim hatlarının yapımı gibi hizmetleri kapsıyor.

YEO Teknoloji’nin sektöre yeşil enerji kazandıracağı proje ile Diler Holding iştiraklerinden Yazıcı Demir Çelik, üretimde kullandığı elektrik ihtiyacını tamamıyla yeşil enerjiden karşılamış olacak. Avrupa Birliği’nin (AB) karbon nötr politikaları doğrultusunda söz konusu proje, demir çelik sektörü paydaşlarının temiz enerji kullanması stratejisine katkı sağlayacak.