1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Uzunlar Tekstil, Adana’da güneş santrali kuracak 

Uzunlar Tekstil, Adana’da güneş santrali kuracak 

Uzunlar Tekstil, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 316,4 milyon TL yatırımla Adana’da 10,360 MWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak.

Uzunlar Tekstil, Adana’da güneş santrali kuracak 

Enerji Günlüğü - Adana’nın Ceyhan ilçesinde 10,360 MWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Uzunlar İplik şirketinin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Çerkezköy’de kumaş üretimi yapan Uzunlar Tekstil, üretimde harcadığı elektriğin bir kısmını güneş elektriğinden karşılamayı planlıyor. Şirket, Adana İli, Ceyhan İlçesi, Yellibel Köyü, Kocayatak Mevkiinde 10,360 MWe kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurmayı planlıyor. Projenin değeri 316,4 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 12,67 hektarlık alanda kurulacak olan santralde 23.460 adet en az 590 Wp çıkış gücüne sahip fotovoltaik panel ve 37 adet inverter kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 22 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. 

Projede 31,5 kV iletim gücünde ve Hermetik Tip olan 4 adet 2.500 kVA’lık ve 1 adet 1600 kVA’lık trafo bulunacaktır. Ulusal elektrik hattına iletim, Yumurtalık TM-ENH'dan yapılacak.

Santralde üretilen elektrik, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında Uzunlar İplik Kumaş Çamaş. İmal. Tic. Ve San. Ltd. Şti’nin elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak. 

Enerji Günlüğü