1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ürdün’ün ilk LNG tesisi kuruluyor

Ürdün’ün ilk LNG tesisi kuruluyor

Ürdün, ülkenin enerji güvenliğini arttırmak için Akabe Limanı'nda günlük 720 milyon metreküp kapasiteli ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisi kuracak.

Ürdün’ün ilk LNG tesisi kuruluyor

Enerji Günlüğü - Ürdün, ülkenin enerji güvenliğini arttırmak için Akabe Limanı'nda günlük 720 milyon metreküp kapasiteli ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisi kuracak. Tesisi GAS Entec ve AG&P Konsorsiyumu inşa edecek.

Güney Koreli LNG altyapı geliştiricisi GAS Entec, grup şirketi AG&P ve yerel ortağı Issa Haddadin ile birlikte Ürdün'ün Akabe kentinde bir yeniden gazlaştırma LNG terminali inşa etme ihalesi kazanarak sözleşme imzaladı.

Anlaşma kapsamında Ürdün'de günlük 720 milyon metreküp kapasiteye sahip LNG tesisini inşa edilecek. Proje 22 ayda tamamlanarak teslim edilecek ve tesis 2026 yılının ikinci çeyreğinden itibaren çalışmaya başlayacak. 'Şeyh Sabah Doğal Gaz Limanı' adı verilen Projenin maliyetinin 125 milyon dolar olduğu kaydediliyor.

İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPILMIŞTI

2016 yılında Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi NEPCO, İsrail'in Leviathan sahasında faaliyet gösteren ABD'li Noble Enerji şirketi ile bir anlaşma yapmıştı. Anlaşma, Ürdün’ün İsrail'den Ocak 2020'den itibaren 15 yıl süreyle yaklaşık 45 milyar metreküp doğalgaz almasını içeriyordu.